Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Γιουχαΐστηκε η Ντόρα στην Κρήτη

Γιουχαΐστηκε η Ντόρα στην Κρήτη
Μετά τα γιουχαΐσματα που δέχτηκε από απλούς πολίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Θόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στο Κολωνάκι όπου εκπροσωπούσε την κυβέρνηση και στα Καλύβια Αττικής όπου γευμάτιζε με τη σύζυγό του, σειρά πήρε η πρόεδρος της Δημοκρατικής συμμαχίας κ.Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», αίσθηση προκάλεσε αλλά και δυσμενή σχόλια η στάση της κας Μπακογιάννη να μην απαντήσει ξεκάθαρα σχετικά με το μείζον για την Κρήτη  θέμα της δημιουργίας εφετείου και στην πόλη του Ηρακλείου μετά αυτής των Χανίων.
Με το βασικό της στέλεχος κ.Χρήστο Μαρκογιαννάκη να έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραιτηθεί ακόμα από την περίοδο που βρισκόταν στη ΝΔ εάν γίνει Εφετείο στο Ηράκλειο αλλά και τον νεοεισαχθέντα στο κόμμα της, κ.Λευτέρη Αυγενάκη να «τάζει»  εφετείο στην πρωτεύουσα της Κρήτης, η Δημοκρατική Συμμαχία έχει κυριολεκτικά κοπεί στα δύο στη Μεγαλόνησο, μια περιοχή από την οποία προέρχονται και τα όποια – μικρά ομολογουμένως – δημοσκοπικά της μεγέθη του 2,5%.
Σε σχετική ερώτηση  δημοσιογράφων για το θέμα του εφετείου ,που δέχθηκε προχθές η κα. Μπακογιάννη   κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του νέου κόμματος της στα Χανιά , αρκέστηκε να απαντήσει ένα δειλό… «θα αποφασίσει το κόμμα» προκαλώντας το γιουχάΐσμα πολλών Χανιωτών.
Την ίδια στιγμή απειλήθηκαν προπηλακισμοί όμως χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη της φιλόδοξης πολιτικού στην ιδιαίτερη πατρίδα της ήταν κατώτερη του αναμενομένου με αποτέλεσμα να επικρατεί εκνευρισμός στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο εμφύλιος που ξέσπασε τόσο πρόωρα στο νεοπαγές κόμμα της κας Μπακογιάννη κατά τον πρώτο ενάμιση μήνα ζωής του, κινδυνεύει το «σπάσει» σε δυο κομμάτια και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της τέως υπουργού, την Κρήτη.
politis-gr.com