Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγουν τα διόδια εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό - Επί ποδός στην ΕΒΟ Αιγίου

Οι απολύσεις εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό φέρνουν κινητοποιήσεις

φωτ. αρχείου
Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα εργαζόμενοι στο έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Μετά από γενική συνέλευση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων "Η Γαλαρία" αποφασίστηκε να προχωρήσουν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα και στο "άνοιγμα" των διοδίων του Ρίου, από τις 2 έως τις 4 μ.μ.
Προ ημερών σημειώθηκαν 27 απολύσεις εργαζομένων σε κατασκευαστική εταιρεία, που εργάζεται στο έργο της Ολυμπίας Οδού και οι οποίες χαρακτηρίζονται από εργαζομένους και συνδικαλιστές παράνομες, καθώς όπως επισημαίνεται, ξεπερνούν το όριο των νόμιμων απολύσεων.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων "Η Γαλαρία" Θεόδωρος Τσελεπής, μιλώντας στο www.thebest.gr επισημαίνει: "'Εχουμε 27 απολύσεις συναδέλφων και έχουμε επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα απολυθούν πάνω από 1000 άτομα που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε όλο το μήκος του έργου. Κατά συνέπεια οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου θα επιβραδυνθούν, είναι ήδη δύο χρόνια πίσω οι εργασίες και στο τέλος να δούμε κατά πόσο το έργο θα συνεχιστεί".
Ο κ. Τσελεπής προσθέτει:" Κάποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας, υπάρχουν κόντρες μεταξύ των εταιρειών και πρέπει να διερευνηθεί ο σκοτεινός ρόλος των τραπεζών που έχουν "παγώσει" τη χρηματοδότηση".
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου βρίσκονται σε αναβρασμό. και μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο άνοιγμα των διοδίων του Ρίου, που θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι, εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό.
Υπενθυμίζεται ότι χθες  εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό, ενώ πριν από δύο ημέρες εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου μαζί με εργαζομένους της ΕΑΣ από άλλες περιοχές της χώρας απέκλεισαν το Υπουργείο Άμυνας.
Επίσης χθες το σωματείο εργαζομένων της ΕΒΟ παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ., ζητώντας του να λάβει απόφαση, σύμφωνα με την οποία, δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος, δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ και δεν θα υπάρξουν μετατάξεις - απολύσεις, περικοπές μισθών κλπ.
Οπως είπε στο www.thebest.gr η Πρόεδρος των Εργαζομένων της ΕΒΟ Αιγίου Ουρανία Μπίρμπα, τέτοια απόφαση δεν ελήφθη από το Δ.Σ., ωστόσο ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του, σε αυτά που ζήτησαν οι εργαζόμενοι.
Το 2011 όπως όλα δείχνουν, βρίσκει το νομό με πολλά ανοιχτά μέτωπα και ένα από τα πλέον καυτά είναι και το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, με το "φάντασμα" της ανεργίας να πλανάται ολοένα και πιο απειλητικό.

thebest.gr