Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Λύγισε στο φινάλε…Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0 -1

Ο Αστέρας Tρίπολης λύγισε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και τελικά ηττήθηκε 0-1 από τον Ολυμπιακό που πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Ιμπαγάσα στο 86' , παίζοντας όμως από το 78' με παίκτη λιγότερο. Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα, ο Ζαουάντ Ζαιρί μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή,με ωραία προσποίηση αδειάζει τον Πουλίδο, έκανε τη σέντρα και ο Ιμπαγάσα με έξυπνο πλασέ νίκησε τον πολύ καλό Ματίας Ντεγκρά και γράφει το 0-1.
Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έκανε μία σειρά σωτήριων επεμβάσεων για την εστία του και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με εντυπωσιακές επεμβάσεις διατηρούσε απαραβίαστη την εστία του.
Ειδικά στο 11' πρόλαβε τον Μιραλάς, απέκρουσε το σουτ του Ριέρα και στη συνέχεια απομακρύνει πριν πλασάρει ο Μιραλάς! Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντεγκρά πετάγεται εντυπωσιακά και αποκρούει παραχωρώντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ιμπαγάσα!!!
Στο 42’ συνεχίζεται το εντυπωσιακό κρεσέντο αποκρούσεων του Ντεγκρά, όταν στο πολύ καλό και δυνατό σουτ του Μιραλάς, ο Αργεντινός πορτιέρο αποκρούει σε κόρνερ.
Η καλύτερη φάση του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, έγινε στο 34′ όταν μετά από πολύ καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο!!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και πάνω που βγήκε στην επίθεση δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες όπως με το σουτ του Μπαστία στο 67’, το πλασέ του Φρανκού στο 85’ που από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο 85’ και σε συνδυασμό με την αποβολή του Μέλμπεργκ (με δεύτερη κίτρινη στο 78’από τον διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο (Μακεδονίας)), δέχτηκε το γκολ από τον Ιμπαγάσα τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας.

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Φυτανίδης, Μπαστία, Λαδάκης (81′ Φρανκού), Κρις (69′ Κερ), Καρέρα, Ουντότζι, Μπακασέτας (56′ Φορτούνης).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (70′ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75′ Φουστέρ), Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος Α., Ουρτάδο, Ριέρα.