Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η Εκλογική αναμέτρηση - ΟΙ δηλώσεις του Δημήτρη Δράκου

Ομαλά διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στα 17 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ευρωστίνης . Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Έως τώρα η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα του Δερβενίου είναι καλή , ωστόσο σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους υπάρχει αποχή . Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Εδώ οι ψηφοφόροι ψηφίζουν εκ νέου τόσο για τις Δημοτικές εκλογές ,όσο και για τις περιφερειακές εκλογές , καθώς τόσο στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κανεις από τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές , δεν συγκέντρωσαι το 50+1% των ψήφων κατα την ψηφοφορία του Α΄ γύρου , την περασμένη Κυριακή.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Δημαρχιακό θώκο διεκδικούν ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και νικητής του Α' γύρου των εκλογών Δημήτρης Σκούρας , επικεφαλής του συνδυασμού "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και ο νυν Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος με τον συνδυασμό "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικούν ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ , Δημήτρης Δράκος με τον συνδυασμό "ΔΗΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" υποστιριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και ο επικεφαλής του συνδυασμού " ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" Πέτρος Τατούλης που υποστιρίζεται από το Πασόκ και το Λάος.
Ο Π.Τατούλης προηγήθηκε μερικές μόλις ψήφους του Δ.Δράκου την περασμένη Κυριακή στην μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.Το θρίλερ συνεχίζεται και σίγουρα το βράδυ και αυτής της Κυριακής θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ”Μοριά”. Η Πελοπόννησος είναι ένα στοίχημα και για τα δύο μεγάλα κόμματα,το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «ντέρμπι» του β΄ γύρου των εκλογών αφού ο πρώτος συγκέντρωσε 41,71% στον ά γύρο και ο δεύτερος 40,94%. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι το μεγάλο ζητούμενο και των δύο μεγάλων κομμάτων κατά τη μάχη της δεύτερης Κυριακής είναι η μείωση του ποσοστού της αποχής που έφθασε το 40% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Δ. Δράκος: "Η Πελοπόννησος, απορρίπτει τα εκβιαστικά διλλήματα"
"Σήμερα η Πελοπόννησος ψηφίζει και αποφασίζει. Σήμερα η Πελοπόννησος απορρίπτει τα εκβιαστικά διλλήματα. Δίνει ψήφο νίκης και αναγέννησης, ψήφο ελπίδας και ανάπτυξης, ψήφο σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, θεμελιώνουμε το μέλλον μας για τη Δυνατή Πελοπόννησο των έργων και της προκοπής'', δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, επικεφαλής του συνδυασμού ''Δυνατή Πελοπόννησος'', μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην ιδιαίτερα πατρίδα του, την Ελαία Κυπαρισσίας.

Tατούλης: Πιστεύουμε στην Νέα Πελοπόννησο
"Με πολιτική εντιμότητα απέναντι στον αντίπαλο μας φτάσαμε στις σημερινές εκλογές. Σήμερα ο ευλογημένος τόπος μας μπορεί να αλλάξει πορεία... Πιστεύουμε στην αλλαγή, πιστεύουμε στην Νέα Πελοπόννησο», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ψήφισε στον τόπο καταγωγής του, στο Καστρί Κυνουρίας.