Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ


Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Συμπολίτες και συμπολίτισσες του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,

στις εκλογές της 7/11/2010 η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ μετά από έναν ωραίο, ειλικρινή και δημιουργικό αγώνα, πήρε 1.341 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 9,23%. Αυτό το ποσοστό, ελέω του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου, μας δίνει ένα δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής μας Ανδρέα Απ. Ζάρρο. Επίσης, εκλέξαμε έναν πρόεδρο στην τοπική κοινότητα Συκιάς, το Βλάση Σούρλο και έναν τοπικό σύμβουλο στην τοπική κοινότητα Ζεμενού, τον Κωνσταντίνο Χατούπη.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στήριξαν σε αυτές τις εκλογές και μας έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστούμε και από αυτές τις θέσεις για τον τόπο μας και θα το κάνουμε πάντα βασισμένοι στις διακηρυκτικές αρχές και τις προγραμματικές μας προτάσεις.
Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ τώρα ξεκινά το αυτοδιοικητικό της ταξίδι και επειδή δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια και γνωρίζουμε ότι είμαστε «υπό δοκιμή», δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και αυτών που μας στήριξαν, αλλά και όλων των κατοίκων του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που μας άκουσαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν μαζί μας.
Τα προβλήματα και το συμφέρον μας είναι κοινά για όλους και δεν μπορούμε να βαδίζουμε άλλο διχασμένοι και χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα χρειαστεί να αγωνιστούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που θα δεχτούμε στα κοινωνικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Επίσης, μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι καταλυτική.
Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ισχύουν αυτά που έχουμε πει και στη διακήρυξη της ιδρυτικής μας συνέλευσης και στα κείμενα και στις ομιλίες μας. Επαναλαμβάνουμε ότι: «Δεν μας αφορούν οι συμμαχίες με παράγοντες ούτε προεκλογικά, ούτε μεταξύ των δύο γύρων. Μας ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα, οι κοινωνικές συμμαχίες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε».
Οι εκλογές του δεύτερου γύρου, ως στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, δεν μας αφορούν και να γνωρίζετε όλοι (γιατί ακούγονται και γράφονται πολλά) ότι δεν θα έχουμε καμία ανάμιξη. Έχουμε σαφείς και μεγάλες διαφορές από την πολιτική και τον τρόπο που κυβέρνησαν οι δύο άλλες παρατάξεις και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε το γνωρίζει καλά και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα το τηρήσουμε απαρέγκλιτα.
Οι μεγάλες «μάχες» ξεκινάνε για εμάς από την 1/1/11
και θα είμαστε παρόντες και δυναμικοί.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Οι υποψήφιοι και τα στελέχη
της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης
«Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»