Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ζοσέ, ιδού το BARCA-station! Μπαρτσελόνα – Ρέαλ Μαδρίτης 5 - 0


VIDEO τα 4 από τα 5 γκολ της Μπαρτσελόνα και στηγμιότηπα από τον αγώνα

Ο Ζοσέ Μουρίνιο νόμιζε πως είχε βρει το off στο Playstation, αλλά τελικά έπεσε πάνω στη νέα κονσόλα: Το Barcastation! Το Super Nintendo της Ρεάλ, ήταν πέντε γενιές πίσω και πέντε ήταν και τα γκολ (5-0) που κέρασε η Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου", για να γιορτάσει τα 111α γενέθλιά της! Η σημερινή εξέλιξη, συνέτριψε το γόητρο των Μαδριλένων και παράλληλα έφερε την πρωταθλήτρια στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division.
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετάτρεψε το «clasico» η Μπαρτσελόνα η οποία συνέτριψε την Ρεάλ στο «Καμπ Νου» αποδεικνύοντας πως είναι ομάδα από άλλο πλανήτη!
Η πολυδιαφημισμένη ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπόρεσε να αντέξει τον καταιγιστικό ρυθμό των «μπλαουγκράνα» που για άλλη μια φορά παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου και μάλιστα σε ένα «clasico» που παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο!
Ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Βίγια και η παρέα τους έκαναν απλά ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Με το καλημέρα έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και στο 6’ ο Μέσι είχε δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα (10') οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσάβι ύστερα από κάθετη πάσα του Ινιέστα με τους Μαδριλένους να δείχνουν να τα έχουν χαμένα!
Επτά λεπτά αργότερα (17') η ομάδα του Γκουαρδιόλα που μπήκε φουριόζα στον αγώνα, έφτασε στο 2-0 με σκόρερ τον Πέδρο ύστερα από ασίστ του Βίγια που έκανε... χαζό τον Ράμος! Η «Μπάρτσα» έπαιζε... διαστημική μπάλα, με κοντινές γρήγορες κοντινές πάσες (το λεγόμενο ποδόσφαιρο κατοχής τίκι τάκα) στους κενούς χώρους την ίδια ώρα που ο Μουρίνιο προσπαθούσε να αφυπνίσει τους παίκτες του, αλλάζοντας τον Ρονάλντο πλευρά (τον έφερε στα δεξιά).
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Πορτογάλος σταρ ενεπλάκη σε καβγά όταν αντέδρασε άσχημα σε επιστροφή της μπάλας από τον Γκουαρδιόλα σε ένα πλάγιο άουτ (τον έσπρωξε ελαφρά), με αποτέλεσμα οι οπαδοί της «Μπάρτσα» να τον γιουχάρουν έντονα σε κάθε επαφή του με τη μπάλα εφεξής.
Πάντως ο δαιμόνιος ρυθμός των «μπλαουγκράνα» καταλάγιασε αισθητά μετά το 30’ και η Ρεάλ ισορρόπησε κάπως, επιβάλλοντας ένα πιο αργό τέμπο. Ο Μουρίνιο απέσυρε στην ανάπαυλα τον Εζίλ και έβαλε στη θέση του ένα μέσο με πιο ανασταλτικά χαρακτηριστικά, τον Λασανά Ντιαρά. Ακόμα κι έτσι το κέντρο της Ρεάλ δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τους γηπεδούχους που με τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα σε μεγάλα κέφια κυκλοφορούσαν τη μπάλα με χαρακτηριστική άνεση.
Το τρίτο γκολ για τους «μπλαουγκράνα» ήταν ζήτημα χρόνου και στο 54’ ο Νταβίδ Βίγια το πέτυχε για τους γηπεδούχους μετά από φανταστική ασίστ του Μέσι! Πριν καλά - καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί το ίδιο σκηνικό για τη «Μπάρτσα». Στο 57’ ο Αργεντινός ξανατρύπησε με μπαλιά την άμυνα των «μερένγκες» και ο Βίγια σημείωσε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!
Από κει και πέρα οι οπαδοί της Μπάρτσα έστησαν πανηγύρι στις κερκίδες φωνάζοντας κοροϊδευτικά συνθήματα στον Μουρίνιο, θυμούμενοι φυσικά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του Πορτογάλου πέρσι στον ημιτελικό με την Ιντερ...
Οι φιλοξενούμενοι αδυνατώντας να ανακόψουν τον ρυθμό της Μπάρτσα άρχισαν να κλωτσάνε τους αντιπάλους, παίρνοντας τρεις κίτρινες σε διάστημα πέντε λεπτών (70' Καρβάλιο, 72', Ράμος, 75' Κεντίρα)! Στις καθυστερήσεις (90'+1') ήρθε το 5-0 για τους Καταλανούς μετά από συνδυασμό δύο αλλαγών του Γκουαρδιόλα, του Κρκιτς με τον Χεφρέν και σκόρερ τον τελευταίο. Ο Ράμος αποβλήθηκε στο 93' για αντιαθλητικό χτύπημα στον Μέσι με τους «μερένγκες» να είναι εκτός εαυτού.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Τσάβι (86' Κεϊτά), Μπούσκετς, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (76' Κρκιτς), Πέδρο (87' Χεφρέν)
ΡΕΑΛ (Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο (59' Αρμπελόα), Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Εζίλ (46' Λασανά Ντιαρά), Μπενζεμά.