Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ 2006 ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ



ΠΗΓΗ :Χουλιάρας Γιάννης

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να φέρουμε εις γνώσιν των ψηφοφόρων στοιχεία υποψηφίων που ζητούν την ψήφο μας προκειμένου να αποφασίζουν για μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μετά την απομάκρυνσή σου από την κάλπη ψηφοφόρε, το λάθος σου όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται αλλά θα υποστείς και τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνει αυτός που ψήφισες για σένα. Τουλάχιστον ας γνωρίζεις έστω και κατ ελάχιστον από το ήθος και το χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν κατά κάποιο τρόπο την συμπεριφορά του και τις αποφάσεις του.
Το παρόν άρθρο αυτά τα στοιχεία έρχεται να φέρει εις γνώσιν σου, ως αναφορά το πρόσωπο του κυρίου Τατούλη ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και παραδόξως από το ΛΑΟΣ κόμμα το οποίο θέλει να φέρεται ως ο μοναδικός θεματοφύλακας των αξιών της φυλής μας . Και λέμε παραδόξως γιατί το κυβερνών κόμμα ως προς τις αξίες αυτές όχι μόνο δεν έχει ιερό και όσιο αλλά επιλέγει και πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά για την καταπολέμησή τους ως αυτό της κυρίας Ρεπούση και Δραγώνας που παραιτήθηκε γιατί διδάσκεται ακόμη η ιστορία μας στα σχολεία.
Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και ο κύριος Τατούλης ο οποίος ως προς τις αξίες που προαναφέραμε έρχεται γάντι στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, διότι ο άνθρωπος έχει αποδείξει δι έργων το ήθος του και την ευαισθησία του όσον αφορά τα θέματα πολιτισμού και σεβασμού στα ιερά μνημεία μας.. Δώστε λίγη προσοχή πώς ο κύριος Τατούλης ενήργησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού για τα δικά μας θρησκευτικά μνημεία.
Κάποιοι υπάλληλοι του δασαρχείου, εντόπισαν μια θέση για ΧΥΤΑ του Νομού Ιωαννίνων απέναντι από το σημαντικότερο μοναστήρι του Νομού το κατά κόσμο Τσούκα, κτισμένο από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο το 1190 μΧ. Είναι σε ευθεία γραμμή περί τα οκτώ χιλιόμετρα από τα προάστια της πόλης , και οι επισκέψεις πιστών και τουριστών πολλαπλάσιοι αυτών του θεάτρου της Δωδώνης. Οι βαπτίσεις κυμαίνονται περί τις 150 ετησίως, αφού μερικές Κυριακές γίνονται μέχρι και έξι βαπτίσεις. Όταν το Μοναστήρι περιήλθε στην επικράτεια του Αλλή Πασά, εξέδωσε διαταγή προς τους δραγάτες του, μη τολμήσουν να πλησιάσουν σε απόσταση λιγότερη του χιλιομέτρου το Μοναστήρι, μη μάθη ότι ζήτησαν ακόμη και νερό, μη γυρίσουν ούτε τα μάτια τους να κοιτάξουν το Μοναστήρι. Τόση ήταν η εκτίμησή του και ο σεβασμός του στους ιερούς χώρους της επικράτειάς του. Ρίξτε τώρα μια ματιά για το πώς ενήργησε ο κύριος Τατούλης κύριοι του ΛΑΟΣ που θέλετε να φυλάτε Θερμοπύλες.
Για την κατασκευή του ΧΥΤΑ επιβάλλεται εκ του νόμου περί προστασίας της Πολιτιστικής κληρονομιάς, γνωμάτευση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου,(ΚΑΣ) το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα έδιδε άδεια κατασκευής του έργου αυτού απέναντι του Μοναστηριού σε απόσταση από αυτό περί τα 1500μ με άμεση οπτική επαφή.
Ο κύριος Τατούλης τότε ως Υφ/ργός του ΥΠΠΟ, έδωσε την λύση. Έστειλε το ΚΑΣ να γνωματεύσει σε άλλη θέση απέχουσα περί τα δύο χιλιόμετρα μακριά από την προαναφερόμενη, ήταν σε χαμηλότερο υψόμετρο κάτω από τις πηγές υδροληψίας, χωρίς οπτική επαφή με αρχαιολογικούς χώρους. Το ΚΑΣ ενέκρινε αυτή την θέση και απεχώρησε. Ο κύριος Τατούλης με Υπουργική απόφαση ενέκρινε την προμελέτη αυτής της θέσεως βάσει της γνωμάτευσης του ΚΑΣ.
Μετά παρέλευση εξαμήνου και πλέον, δια της πλέον επαίσχυντης Υπουργικής απόφασης του ενέκρινε την μετατόπιση της θέσεως που γνωμάτευσε το ΚΑΣ ώστε ο ΧΥΤΑ να γίνει στην θέση που είχαν εντοπίσει οι του Δασαρχείου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να γίνεται μια εκμοντερνισμένη χαβούζα πάνω από τις πηγές υδροληψίας μας και του Μεγάλου Ρέματος, στα 500 μέτρα από το χωριό του Ελληνικού και «φάτσα» απέναντι στο Μοναστήρι όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Σας παραθέτουμε απόσπασμα αυτής της επαίσχυντης Υπουργικής απόφασης την οποία ο κύριος Γερουλάνος διατηρεί ακόμη σε ισχύ.
« Εγκρίνουμε την μετατόπιση κατά 250μ ….για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.» Και στην τελευταία παράγραφο της απόφασης λέει
«Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην ….Υπουργική απόφαση»… που εξέδωσε ο ίδιος πριν εξαμήνου για την άλλη θέση που γνωμάτευσε το ΚΑΣ. Πως θα ισχύσουν κύριε Τατούλη τα του ΚΑΣ που είναι για άλλη θέση;
Τα δύο χιλιόμετρα σε ορεινή περιοχή και αλλαγή λεκάνης απορροής έγιναν 250μ , ώστε ο αναγνώστης να θεωρεί ότι για 200μ δεν χρειάζεται και εκ νέου να γνωματεύσει το ΚΑΣ, αλλά επιδεικνύει και περιβαλλοντική ευαισθησία, μετατόπισε την θέση για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Έφερε το ΧΥΤΑ πάνω από τις πηγές υδροληψίας των χωριών μας και φάτσα στο Μοναστήρι, για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Η μετατόπιση όμως δεν έγινε για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, έγινε γιατί η θέση που υπέδειξαν στο ΚΑΣ, ήταν εντός της λεκάνης απορροής της λίμνης, την οποία οι μελετητές είχαν εντάξει στις περιοχές αποκλεισμού χωροθέτησης ΧΥΤΑ. Αυτός ήταν ο λόγος κύριε Τατούλη, και τα παραμύθια πέστε τα στους ψηφοφόρους σας που θέλετε να σας στηρίξουν αύριο δια της ψήφου σας.
Οι κατακτητές που πέρασαν να σέβονται τους ιερούς μας χώρους, και ο κύριος Τατούλης καταστρατηγώντας του νόμους να στολίζει το προαύλιό τους με χαβούζες. Ψηφίστε τον κύριοι του ΛΑΟΣ.
Από τα Γιάννενα με αγάπη
Χουλιάρας Γιάννης Μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά του παράνομου ΧΥΤΑ