Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ντέρμπι κορυφής στην Κόρινθο


Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο, ανάμεσα στην ομώνυμη τοπική ομάδα και τον Παναιγιάλειο, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ` εθνικής κατηγορίας (Φούτμπολ λιγκ 2).

Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή και θέλουν την νίκη για να παραμείνουν επικεφαλής με τους γηπεδούχους να διτηρούν ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας. Με την προσθήκη του Παπαευθυμίου πρόκειται να παραταχθεί η Κόρινθος καθώς ο ποδοσφαιριστής της «Μπάρτσα» έχει τεθεί ξανά στη διάθεση του προπονητή της ομάδας Νίκου Κουρμπανά. Οι Αιγιώτες από την πλευρά τους πρόκειται να παραταχθούν με όλους τους παίκτες του ρόστερ, αφού ο κόουτς Δημήτρης Σπανός δεν έχει κάποιο πρόβλημα να αντιμετωπίσει.
Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων και αναμένεται ρεκόρ εισιτηρίων για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ήδη τα εισιτήρια παρουσιάζουν τρομερή ζήτηση και έχει ξεσηκωθεί όλοι η Κορινθία για το ντέρμπι κορυφής. Μετά την προπόνηση της Παρασκευής ακολούθησε τραπέζι στην ομάδα από τον βασικό χορηγό κ. Δ. Πρωτόπαπα με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Δ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Η εταιρεία Γ. Δ. ΔΑΛΑΜΑΡΙΝΗΣ (ανταλλακτικά μηχανημάτων και φορτηγών) προστέθηκε στους βασικούς υποστηρικτές της ομάδας για την φετινή περίοδο.
Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Γ. Δ. ΔΑΛΑΜΑΡΙΝΗ για την οικονομική ενίσχυση στην ομάδα.Το Δ.Σ. του ΠΑΣ Κόρινθος ευχαριστεί τον Νομάρχη Κορινθίας κ. Νικόλαο Ταγαρά ( υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό του κ. Δημήτρη Δράκου) για την ηθική και υλική βοήθεια στην ομάδα. Για τον αγώνα της Κυριακής μετά από σύσκεψη που έγινε στην Κόρινθο παρουσία παραγόντων και των δύο ομάδων αποφασίστηκε να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στο γήπεδο, οι οπαδοί και των δύο ομάδων να ανταλλάξουν λάβαρα, σημαίες και φανέλες, διότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει τους φιλάθλους των ομάδων».

Παράλληλα, ο ΠΑΟ Ρουφ, που επίσης είναι στην πρώτη θέση, έχει δύσκολη αποστολή, καθώς δοκιμάζεται στην Κρήτη με τα Χανιά, εξαιρετικά αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση, ανάμεσα στον Βύζαντα Μεγάρων και τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπως και αυτή της Παναχαϊκής με τον Πανηλειακό στο ντέρμπι της Πελοποννήσου. Σε μία ακόμη αγωνιστική η Παναχαϊκή θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Λουτσιάνο, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Ζαχαράτο. Παράλληλα, τιμωρημένος είναι και ο Ουρτάδο ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός του Πανηλειακού, Γιώργος Βλαστός, δεν υπολογίζει στον ανέτοιμο τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλο.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής Κυριακή 10 Οκτωβρίου (16:00)

Ρόδος-Πλατανιάς Χανίων
Ηρακλής-Ψαχνών-Αίας Σαλαμίνας
Ασπρόπυργος-Ολυμπιακός Χερσονήσου
Κόρινθος-Παναιγιάλειος
Βύζας Μεγάρων-Απόλλων Σμύρνης
Παναχαϊκή-Πανηλειακός
Κεραυνός Κερατέας-Αγία Παρασκευή
Χανιά-ΠΑΟ Ρουφ