Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΓΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΑΡ. "ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" ΤΗΣ Ε.Α.Ε.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
HELLENIC CANCER SOCIETY
MEMBER OF THE U.I.C.C

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΙ: ΦΕΝΕΟΥ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
                  ΕΔΡΑ: ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ένα Μετάλλιο για το κοινωνικό έργο του
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Bαθύ διαδραστικό έργο μέσα στην κοινωνία της ορεινής Κορινθίας αναπτύσσει το Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας «Ορεινής Κορινθίας».

Γι’ αυτό το έργο και για τη συνολική δραστηριότητα του Παραρτήματος της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας µας μίλησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κος Ιωάννης Λαλιώτης.

To παράρτηµα της Εταιρείας στην Ορεινή Κορινθία με έδρα το Μεσινό ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 6 χρόνια µε τη δημιουργία του πρώτου διοικητικού Συμβουλίου.
Ο αριθµός των µελών της Εταιρείας φτάνει σήµερα τα 200 ,καθώς μπορεί να εγγραφεί µέλος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. «∆υστυχώς, δεν έχουµε ακόµα γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη, κάτι το οποίο ελπίζουμε να αποκτήσουμε όταν υλοποιηθεί η υπόσχεση που μας έχει δώσει ο Κ. Νομάρχης να μας παραχωρηθεί το παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Μεσινό.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει ως κύρια δραστηριότητά της την ενημέρωση της κοινής γνώµης πάνω σε θέµατα πρόληψης του καρκίνου, µε την έκδοση μηνιαίων περιοδικών, µε αφίσες και μπροσούρες που στέλνει στα παραρτήµατά της σ΄όλη την Ελλάδα ενώ ο Πανελλήνιος αντικαρκινικός έρανος που διοργανώνει, έρχεται πρώτος σε ανταπόκριση.
Το Παράρτηµα ορεινής Κορινθίας , λειτουργεί πάνω σ΄αυτό τον άξονα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των παιδιών στα ∆ηµοτικά και τα Γυµνάσια, όπου έχει ξεκινήσει αντικαπνιστική «εκστρατεία». «Εχουµε µπει στα σχολεία και μιλάµε για το κάπνισµα και τις άλλες ουσίες εθισµού.  Αυτό είναι µια χρόνια δραστηριότητα του Παραρτήματος, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν ακολουθούµε κάθε χρόνο το ετήσιο πανελλαδικό πρόγραµµα της Εταιρείας, που έχει ένα συγκεκριµένο αντικείµενο. Παράλληλα, ενηµερώνουµε τους παραθεριστές για τον καρκίνο του δέρµατος τα καλοκαίρια, τους γέροντες για τον καρκίνο του προστάτη, κι έχουµε οργανώσει εκδηλώσεις για την πνευμονοπάθεια, τις τοξικές ουσίες, τα φυτοφάρμακα, τη διατροφή κ.λ.π.




ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ :
·      Η δημιουργία σώματος εθελοντών για την υποστήριξη όσων νοσούν από τα νοσήματα φθοράς.

·      Η στατιστική έρευνα όλων των τύπων καρκίνου που έχουν εμφανισθεί στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια.

Το παράρτημα έχει σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον:
Τον Οκτώβριο θα επισκεφτεί την περιοχή μας η κινητή μονάδα με τον ψηφιακό μαστογράφο για επιτόπια μαστογραφία των γυναικών του Φενεού και της Στυμφαλίας, έχουν εκδηλώσει επιθυμία 200 γυναίκες.

Το παράρτημα ζητάει από την Ε.Α.Ε να γίνει η επόμενη Πελοποννησιακή Σύνοδος στο Φενεό. Το παράρτημα θα εορτάσει τα ΈΞΗ (6) χρόνια δράσης του με χορό εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα-ταβέρνα της περιοχής τον χειμώνα (πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων). Σκοπός του χορού είναι η διαφήμιση του παραρτήματος αφενός και η συλλογή χρημάτων  αφετέρου από την λαχειοφόρο που θα γίνει με σκοπό να ανταποκριθούμε στα έξοδα που θα έχουν ήδη δημιουργηθεί από τα τεστ Παπ. και τις μαστογραφίες.

Ακόμα η  έκδοση τρίμηνης ενημερωτικής εφημερίδας του παραρτήματος με την ονομασία «ΥΓΕΙΑ»  που σκοπό έχει  την ενημέρωση των συμπατριωτών μας  με  εκλαϊκευμένα  ιατρικά θέματα γραμμένα απλά και κατανοητά, ήδη εκδόθηκε το 13 τεύχος.

Τέλος σας βάζουμε μπροστά σε ένα όραμα, ένα δίλημμα, και έναν συλλογισμό:  ο τόπος μας έχει οξυγόνο –έλατα -ηρεμία-ησυχία, και είναι κοντά σε μεγάλες πόλεις ( Αθήνα –Κόρινθος -Πάτρα –Τρίπολη), μήπως είναι χώρος κατάλληλος για ένα νοσοκομείο –ίδρυμα- όσων είναι βαριά άρρωστοι από τα νοσήματα φθοράς;;;

 Ελπίζω, με όσα σας έχω αναφέρει, που αποτελούν και σκέψεις του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Κου Μπεσμπέα Σταύρου , να σας έχω πείσει ότι αξίζει να προβληθεί το Παράρτημα της Ορεινής Κορινθίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για το καλό της υγείας των Κορινθίων.

Είμαστε ευγνώμονες σε όσους μας στηρίζουν και κυρίως – όπως – λέει ο Μικρός Πρίγκιπας «είμαστε υπεύθυνοι για όσους έχουμε κάνει να μας αγαπήσουν»


ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
«ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» ΤΗΣ Ε.Α.Ε.