Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αντώνης Κλαδούχος:΄΄στη νέα εποχή η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει κινηματικό χαρακτήρα΄΄

Σε συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , που έγινε χθες Τετάρτη στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος,παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Κίνησης στο κοινό αναφέρθηκε και δεσμεύτηκε για
ισονομία και ισοπολιτεία χωρίς ηγεμονισμούς και τοπικισμούς, για ουσιαστική συμμετοχή και συνεργασία με όλους τους δημότες, για ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.
Δεσμεύτηκε για στήριξη και ενίσχυση των δράσεων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και κέντρων. Τέλος δεσμεύτηκε για διατήρηση, ενίσχυση και στήριξη των κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΔΑΠ κ.λπ.) που ιδιαίτερα σήμερα είναι σημαντικές και αναγκαίες λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο Αντώνης Κλαδούχος «κάλεσε» όλους τους δημότες, φορείς, συλλόγους σε συνεχή, ανοικτό, δημοκρατικό, γόνιμο και ειλικρινή διάλογο για να συνδιαμορφώσουν τις καλύτερες προτάσεις και να αποφασίσουμε το σχέδιο για την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου
Ο Αντώνης Κλαδούχος αναφέρθηκε στον «Καλλικράτη» και την «ριζική» αλλαγή που επιφέρει στο διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό σύστημα της χώρας, ανατρέποντας ουσιαστικά τη σχέση πολίτη – κράτους.
Κάλεσε τους δημότες «να σκεφτούν πολύ σοβαρά και υπεύθυνα με ποιους θα συμπορευτούν και ποιους θα επιλέξουν για τη νέα αυτοδιοικητική εποχή». Κάλεσε τους πολίτες «να αφήσουμε το παρελθόν, να ενεργοποιηθούμε, να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε» ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει κινηματικό χαρακτήρα, να παλέψει για τη διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια.
Τέλος ανέφερε πως «χρειάζονται συλλογικοί αγώνες και προσπάθεια για να διαμορφώσουμε συσχετισμούς και συνθήκες για ένα καλύτερο κόσμο, να αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας».
Η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων της Κίνησης Πολιτών, προκάλεσε το ζωηρό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων

Η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλούν όλους τους δημότες σε διάλογο - ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν:
Σήμερα Πέμπτη 21 Οκτ. στις 6:30 μμ στην Άνω Συν. Τρικάλων στο καφενείο του κ. Πολίτη στις 7:30 μμ στην Μέση Συν. Τρικάλων στην καφετέρια του κ. Σπαθή & στις 8:30 μμ στην Κάτω Συν. Τρικάλων στο καφενείο κ. Βαρβαρίτη.
αύριο Παρασκευή 22 Οκτ. στις 7:00 μμ στις Βρυσούλες στο καφενείο του κ. Βαλιμήτη & στις 8:00 μμ στην Κορφιώτισσα στο καφενείο του κ. Πανουτσόπουλου.