Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η επισκεψη του Δημήτρη Δρακου στο Ναυπλιο, Αύριο η κεντρική του ομιλία σε Αρεόπολη και Γύθειο

Επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσίες του νομού Αργολίδας και συγκεκριμένα στην πόλη του Ναυπλίου, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 21/10 ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας των Δ. Δράκου και Β. Σωτηρόπουλου στο Ναύπλιο, ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση. Εκεί οι υποψήφιοι Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για το μείζον ζήτημα της λαθομετανάστευσης, όπως εξάλλου και της εντεινόμενης κατά το τελευταίο διάστημα εγκληματικότητας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κρίση. Ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο εξετάστηκε στις συζητήσεις που είχαν οι Δ. Δράκος και Β. Σωτηρόπουλος με τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης, είναι το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εμψύχου δυναμικού σε ενστόλους, κάτι που καθιστά την καθημερινή αστυνόμευση όλο και δυσκολότερη.
Τέλος, ετέθη το ζήτημα σύστασης Αστυνομικού Τμήματος στο Λυγουριό, κάτι που αποτελεί αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας και των φορέων προς την κεντρική διακυβέρνηση. Ο Δ. Δράκος τόνισε στους συνομιλητές του ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για στενή συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της νέας, αιρετής διοιίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο πάντοτε την ασφάλεια του πολίτη και την τήρηση της ευνομίας και της ευταξίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Αμέσως μετά την Αστυνομική Διεύθυνση, οι Δ. Δράκος και Β. Σωτηρόπουλος επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου και πραγματοποίησαν συνάντηση με γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, κατά τη διάρκεια της οποίας, έλαβαν πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που καταγράφονται στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.
«Οι ανάγκες για περίθαλψη σε όλους του πολίτες, αλλά και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά και σε βασικά νοσοκομειακά υλικά, καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητα τόσο των εργαζομένων, όσο και των νοσηλευομένων. Εμείς, εξασκώντας τα νέα μας καθήκοντα στην Περιφέρεια, θα πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε επίπεδο Περιφέρειας άριστες υπηρεσίες φροντίδας υγείας» υπογράμμισε ο Δ. Δράκος.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου ήταν ο επόμενος σταθμός για τους Δ. Δράκο και Β. Σωτηρόπουλο, όπου εκεί συνάντησαν πολλά μέλη του προσωπικού που δούλευαν στη βάρδια. Η συζήτηση που ακολούθησε, περιστράφηκε γύρω από ζητήματα πυρασφάλειας, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από θέματα πρόληψης και κατάσβεσης, ειδικά τους λεγόμενους επικίνδυνους μήνες. Δεδομένου ότι οι ανάγκες υποστήριξης σε έμψυχο δυναμικό κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης είναι αυξημένες, ο Δ. Δράκος σημείωσε ότι «η Περιφέρεια θα είναι πάντα δίπλα στις μάχες με τις φλόγες και θα υπάρξει ειδική ομάδα υποστήριξης ώστε να συμβάλει στο κοινωνικό έργο που διατελούν οι πυροσβέστες.»
Στη συνέχεια οι Δ. Δράκος και Β. Σωτηρόπουλος περπάτησαν στην κεντρική αγορά του Ναυπλίου, όπου επισκέφθηκαν πολλά καταστήματα, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν μεγάλο αριθμό πολιτών.

ΣΕ ΓΥΘΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΕ ΦΑΡΛΕΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Το βράδυ της Πέμπτης 21/10 στις 8.00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ο Δημήτρης Δράκος παρουσιάζει επίσημα το συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, με τους πέντε υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του και τους υπψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση, οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Θανάσης Παπαδασκαλόπουλος και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών και άλλων επισήμων.
Την Παρασκευή 22/10, ο Δ. Δράκος επισκέπτεται τη Λακωνία, όπου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Φαρλέκα και περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν στις 5.00 μμ. το Επιμελητήριο Λακωνίας – Γύθειο. Στη συνέχεια, στις 6.30 μμ.θα πραγματοποιήσουν κεντρική ομιλία στην Αρεόπολη και στις 7.30 μμ. Στο Γύθειο.