Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Νίκος Ταγαράς στην περιοδεία του στα χωριά της Ευρωστίνης: “Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, μόνο προβλήματα δημιούργησαν και οδήγησαν τη χώρα μας σε αδιέξοδο. Αυτά που χρειάζονται και μένουν σαν παρακαταθήκη, είναι τα έργα και έργα έγιναν πολλά και σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή”

Το Χελιδόρι, τον Πύργο, την Ευρωστίνη και τα Ροζενά, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπερειφερειάρχης Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.
Για μία ακόμη φορά, συναντήθηκε με τους πολίτες της περιοχής ενημερωμένος για τα θέματα που τους απασχολούν, συζητώντας μαζί τους για τη νέα δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει πλέον η χώρα μας, αλλά και για τις αλλαγές που φέρνει στην Κορινθία και την Πελοπόννησο το σχέδιο Καλλικράτης.
Ο Νίκος Ταγαράς, ανάμεσα σε άλλα τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, όπως επιτάσσουν πλέον τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, μόνο προβλήματα δημιούργησαν και οδήγησαν τη χώρα μας σε αδιέξοδο. Αυτά που χρειάζονται και μένουν σαν παρακαταθήκη, είναι τα έργα και έργα έγιναν πολλά και σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης. Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών από φυσικές καταστροφές, δαπανήθηκαν 50.000 ευρώ για τον καθαρισμό του ρέματος στα Ροζενά. Στηρίζοντας έμπρακτα των αγροτικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τη διευκόλυνση των αγροτών και τη βελτίωση της ντόπιας παραγωγής, δαπανήθηκαν 40.000 ευρώ για την αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων και γεωτρήσεων στο Δήμο Ευρωστίνης. Στον τομέα της εκπαίδευσης στην Κορινθία κατασκευαστήκαν 192 νέες αίθουσες διδασκαλίας και 95 βοηθητικές με συνολικό προϋπολογισμό 32.008.787 ευρώ.
Σχολεία κατασκευάστηκαν και προγραμματίζονται και στο δήμο Ευρωστίνης.
Η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Ευρωστίνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.555.000 ευρώ, έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου (Π.Ε.Π) και αναμένεται η απόφαση οριστικής ένταξης και η έγκριση δημοπράτησης Το πρόβλημα του αμιάντου αντιμετωπίστηκε άμεσα στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου με την κατασκευή Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, συνολικού προϋπολογισμού 525.000 ευρώ. Ο αθλητισμός στηρίχθηκε σε κάθε γωνία της Κορινθίας, με την κατασκευή νέων γηπέδων και τη βελτίωση υπαρχόντων. Στα Ροζενά για τη βελτίωση του γηπέδου δαπανήθηκαν 90.000 ευρώ.
Στον τομέα της οδοποιίας, για τις συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Ευρωστίνης, δαπανήθηκαν συνολικά 1.663.000 ευρώ από τα οποία:500.000 ευρώ δαπανηθήκαν για τη συντήρηση του Άξονα Ροζενά-Ευρωστίνη-Χελιδόρι-Πύργος-Λυγιά. Για την επισκευή της γέφυρας στα Ροζενά, δαπανήθηκαν 28.000 ευρώ, ενώ για κατασκευή των τοιχίων του Πύργου, δαπανήθηκαν συνολικά 65.000 ευρώ. Για την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία του Οδικού Άξονα, ολοκληρώθηκε το αποχετευτικό έργο των ομβρίων υδάτων του δρόμου Ροζενών-Ευρωστίνης, με συνολικό προϋπολογισμό50.000 ευρώ, παράλληλα δαπανηθήκαν 25.000 ευρώ για το τεχνικό έργο προστασίας της Μονής Αγίου Γεωργίου.
Τα έργα της οκταετούς θητείας του Νίκου Ταγαρά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας δεν σταματούν εδώ, συνεχίζονται. Για τη Μελέτη της βελτίωσης του Δρόμου Κιάτο-Σούλι-Γκούρα-Δερβένι(Τμήμα Γκούρα-Στενό, Κόμβος Καρυάς-Ευρωστίνη, Παράκαμψη Ροζενών), δαπανήθηκαν 885.000 ευρώ. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη βελτίωση της οδού στα Ροζενά προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ και απομένει η έγκριση της για την εκπόνηση του κτηματολογίου .Στη μελέτη βελτίωσης κατά τμήματα, από το Κόμβο της Καρυάς έως στην Ευρωστίνη, αναμένεται η έγκριση της Προκαταρτικής Περιβαλλοντικής και η εκπόνηση της οριστικής μελέτης ο προϋπολογισμός του τμήματος αυτού εκτιμάται στα 2.150.000 ευρώ.
Στόχος όλων αυτών των έργων, είναι η παράλληλα ανάπτυξη της παραλιακής και ορεινής ζώνη, ώστε η μία να συμπληρώνει την άλλη και όχι να αντιστρατεύονται μεταξύ τους, για να επιτευχθεί μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, τόσο στον Δήμο Ευρωστίνης όσο και σε ολόκληρο το Νομό.
Ο Νίκος Ταγαράς γνωρίζει πολύ καλά ολόκληρη την Κορινθία, την έχει γυρίσει πιθαμή προς πιθαμή και ξέρει άριστα τα προβλήματά της. Μέσα από αυτή την εμπειρία σχεδιάζει και προωθεί δράσεις, που συνδέουν τις ορεινές και πεδινές περιοχές μεταξύ τους.
Συζήτησε και για άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή, με απλότητα και ειλικρίνεια. Σε όσα αναφέρθηκε και αναφέρεται, πάντα τα χαρακτηρίζει η αλήθεια, η τεκμηρίωση και τα πραγματικά στοιχεία. Όλα όσα λέει τα έχει δουλέψει ο ίδιος προσωπικά και γνωρίζει τα πάντα από πρώτο χέρι. Οι γνώσεις του για την Κορινθία, το διαρκές ενδιαφέρον του είναι στοιχεία που τον κάνουν αποτελεσματικό με απτές αποδείξεις, που δεν είναι άλλες από τα έργα του σε όλη την Κορινθία.