Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αύριο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Αντώνη Κλαδούχου

Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο η Κίνηση Πολιτών με υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Αντώνη Κλαδούχο θα παρουσιάση τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού. Επίσης η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλούν τη νεολαία το Σάββατο 23 Οκτ. στις 22:00 στο Cafe – bar Bolero στο Δερβένι για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας που αφορούν το μέλλον του Δερβενίου.

Δύο εκδηλώσεις οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος στο Δερβένι.
Την Παρασκευή 8/10/2010 μπροστά στο εκλογικό κέντρο της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και ανακοίνωσε τους υποψήφιους της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». Την Τετάρτη 13/10/2010 είχε συνεργασία και διάλογο με τους εμπόρους και επαγγελματίες της Περιφέρειας Ευρωστίνης για τα προβλήματα του κλάδου τους και ευχαρίστησε το προεδρείο του συλλόγου για τη συνεργασία και τη γραπτή κατάθεση των αιτημάτων τους.
Και στις δύο αυτές εκδηλώσεις ο Αντώνης Κλαδούχος μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε :
Για την διατήρηση των δημοτικών υπηρεσιών στον τόπο που παρέχονται σήμερα, με στόχο την συμπλήρωση τους και την αναβάθμισή τους για την διατήρηση των δημόσιων υπηρεσιών στον τόπο που παρέχονται.Να γίνονται δημοτικά συμβούλια στο Δερβένι.Για προσπάθεια και αγώνα χρηματοδότησης της μελέτης για επέκταση του βιολογικού καθαρισμού μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια.Για προσπάθεια και αγώνα για την κατασκευή έργων προστασίας και ανάπλασης των ακτών.Για μελέτη ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου του Δερβενίου Για διεκδίκηση με κάθε τρόπο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και της έκτασης της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής για την κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου από Ροδιά έως νεκροταφείο. Για αγώνα όπως και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε η σημερινή Νέα Εθνική Οδός να γίνει δρόμος επικοινωνίας της πόλης του Δερβενίου με τα χωριά του.
Για διεκδίκηση δημιουργίας δεύτερης σήραγγας ώστε να μην διχοτομείται παράνομα το σχέδιο πόλης του Δερβενίου.Ανάπτυξη της ημιορεινής και ορεινής ζώνης της περιφέρειας Ευρωστίνης . Για κατασκευή του δρόμου Τρικάλων – Γελινίου – Α. Καλλιθέας – Πύργου και διακοινοτικών δρόμων.Για ολοκληρωμένη διαχείριση νερών με μικρά φράγματα ή λιμνοδεξαμενές, αρδευτικά έργα και έργα ύδρευσης (Σκουπέϊκος κ.λπ.). Για βελτίωση αγροτικής οδοποιίας.
Για στήριξη και ενίσχυση της σπουδαίας δραστηριότητας του ΠΑ.ΠΟ.ΚΕΔΕ.
Για στήριξη και ενίσχυση του Ωδείου, της Φιλαρμονικής, της κινηματογραφικής λέσχης και γενικότερα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.Για στήριξη και ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων και βελτίωση των αθλητικών υποδομών τους.Για συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς και βοήθεια στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, με προώθηση των προϊόντων ποιότητας, των βιολογικών προϊόντων, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και ενίσχυση του αγροτουρισμού.Για στήριξη, ενίσχυση, επέκταση δομών και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης (βοήθεια στο σπίτι – ΚΔΑΠ – βρεφονηπιακοί σταθμοί – ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ, εκδηλώσεις αλληλεγγύης κ.λπ.). Για ενίσχυση, στήριξη προγραμμάτων και δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και εθελοντικών ομάδων και περιβαλλοντικών συλλόγων (πυροφύλαξη, πυροπροστασία κ.λπ.). Για εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση, ανακύκλωση).Για άμεση εφαρμογή ενιαίου χωροταξικού σχεδιασμού (επέκταση οικισμών, χρήσεις γης κ.λπ.).
Για τη στήριξη των επενδύσεων σε ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την είσοδο της πράσινης οικονομίας στην περιοχή μας.