Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Έφυγε" ο πρωτεργάτης της ιδιωτικής τηλεόρασης της Ηλείας

Νικημένος απο το καρκίνο.
Ο πρωτεργάτης της ιδιωτικής τηλεόρασης στο νομό Ηλείας, Τάσος Τσώτας  «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, έχοντας χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο ορθοπεδικός – χειρουργός από το Μεσολόγγι, που δραστηριοποιήθηκε στον Πύργο για δεκαετίες μαζί με την σύζυγό του μικροβιολόγο Γεωργία Τράγκα, ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε την τοπική τηλεόραση, ιδρύοντας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τον τηλεοπτικό σταθμό Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
Η ΟΡΤ είχε ως στόχο την συνεχή ενημέρωση των Ηλείων και την ανάδειξη ζητημάτων του νομού και όχι μόνο. Το 1998 μετά από ένα μικρό διάστημα όπου έμεινε ανενεργός στο χώρο, λόγω της αποχώρησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του σταθμού που ίδρυσε, προχωρά με τους συνεργάτες του, στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού COSMOS TV.
Πέρα από την προσφορά του στο χώρο της ενημέρωσης, που αποτέλεσε μεράκι για τον ίδιο, διέπρεψε ως επιστήμονας στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο και είχε έντονη κοινωνική προσφορά μέσα από τις δραστηριότητές του.
Η συζυγός του κα Γεωργία, ο γιος του φοιτητής Ιατρικής Βασίλης και η κόρη του μαθήτρια Μαρία Αθανασία και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετίσουν το πρωί του Σαββάτου στις 11.30 το νεκροταφείο Χαλανδρίου.

thebest,gr