Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 3-1 - Με την σφραγίδα του Μιραλάς!

Με ηγέτη τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος έκανε τα πάντα, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και έστειλε το δικό του μήνυμα ότι αξίζει να παίζει. Οι παίκτες του Βαλβέρδε κέρδισαν δίκαια, αλλά στο τέλος αγχώθηκαν, καθώς κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενουμενους να μειώσουν. Οι Πειραιώτες έχασαν πέναλτι με τον Ριέρα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Τσιώλη, που και διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο, αλλά έχει κάνει και την ζημιά σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι «γαλάζιοι» (σ.σ. αυτή την εμφάνιση φόρεσε ο Ολυμπιακός) έκλεισαν από το πρώτο λεπτό τους φιλοξενούμενους στην εστία τους και δεν τους άφησαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο να πάρουν ανάσα! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Ιμπαγάσα, μιας και είχε ξεπεράσει το πρόβλημά του, ενώ ξεκίνησε για πρώτη φορά κι ο Μιραλάς.
Οι γηπεδούχοι από το καλημέρα πίεσαν κι ευτύχισαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν. Στο 7’ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Ντουντού που "πάλεψε" να πάρει καλή θέση, πήρε πορεία προς την εστία, ο Γιακούποβιτς απέκρουσε ασθενώς και ο Τοροσίδης με σουτ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.


Όπως είναι φυσικό, αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Ολυμπιακού που έτρεξαν ακόμη περισσότερο και με αιχμή του δόρατος τον πολύ καλό Μιραλάς, δημιουργούσαν συνέχεια κινδύνους. Το δεύτερο γκολ, ήταν θέμα χρόνου. Στο 22’ ο Φουστέρ έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μιραλάς, άλλαξε πορεία και στην προσπάθειά του ο Ψυχογιός να την διώξει την έστειλε στα δίχτυα. Πάντως, το γκολ χρεώθηκε στον Βέλγο επιθετικό του Ολυμπιακού.


Η εικόνα στοπ δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην. Αρχικά οι γηπεδούχοι πάλι μπήκαν φουριόζοι, αλλά κάπου στο 60’ πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν. Κατέβασαν ταχύτητα και προσπάθησαν να… τελειώσουν αθόρυβα το παιχνίδι! Αυτό, βέβαια, το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Τσιώλη. Οι Βολιώτες εκμεταλλεύτηκαν άψογα τις αντεπιθέσεις και μάλιστα μείωσαν στο 72’ μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Υστερα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Καπετάνο να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και τον Ούμπιδες στο δεύτερο δοκάρι με προβολή, μείωσε σε 2-1. Στο 81’ οι παίκτες του Βαλβέρδε κέρδισαν πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Μιραλάς. Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά μπερδεύτηκε με γήπεδο ράγκμπι κι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ!
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα (70’ Γ. Παπαδόπουλος), Φουστέρ, Ρόμενταλ (77’ Φετφατζίδης), Ριέρα (89’ Χολέμπας), Μιραλάς.
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρες, Ούμπιδες, Μόνχε, Σολάκης (53’ Καπετάνος), Κάστρο (28’ Μπρέσκα).

Οι άλλοι αγώνες
ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1
Ο ρέφερι Ζαχαριάδης τα έκανε μαντάρα με κρίσιμες λάθος αποφάσεις και για τις δύο ομάδες, όμως θα ήταν κρίμα για τον Γκαλίνοβιτς να μην πάρει όλα τα φώτα πάνω του στη νίκη της Καβάλας επί του Πανιωνίου με 2-1! Ο Κροάτης τερματοφύλακας ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Καβάλα όταν οι «πάνθηρες» πίεσαν για την ισοφάριση και χάρη σε αυτόν πήρε τη νίκη σε ένα ματς που είχε ένα ακυρωμένο καθαρό γκολ και ένα κανονικό πέναλτι που δεν δόθηκε. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος σκόραρε, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ από το στημένο του Κούκετς για επιθετικό φάουλ που δεν έγινε ποτέ από τον Κουμορτζί!
Οι «πάνθηρες» διαμαρτυρήθηκαν δικαίως, ωστόσο η Καβάλα ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Ονουάτσι να αποδεικνύεται λίρα 100 μέσα στην περιοχή με τη μπάλα στα πόδια!
Στο δεύτερο μέρος, η Καβάλα πήρε πρωτοβουλίες με στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι. Και το πέτυχε με τον Βουτσίσεβιτς να πετυχαίνει το 2-0 σχεδόν με το καλημέρα και να αιφνιδιάζει τον Πανιώνιο. Ο Βαζ Τε όμως στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μείωσε σε 2-1 κι έβαλε τους «κυανέρυθρους» μέσα στο ματς. Στο 81΄, έγινε καθαρό πέναλτι στον Χργκόβιτς, όμως ο διαιτητής Ζαχαριάδης πιάστηκε ξανά στον ύπνο όπως και στο πρώτο ημίχρονο όταν δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Πανιωνίου.Η Καβάλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 89΄ λόγω αποβολής του Αλεξαντρόβιτς, ο οποίος όντως έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή.
Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Ντιε, Καρντόσο, Αμπντούν, Βουτσίσεβιτς (66΄Αλεξαντρόβιτς), Ονουάτσι (86΄ Ντικρόκ), Νταρσβίλ (62΄ Ογκμπέτσε)
Πανιώνιος: Μάχο, Κοντοές, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας (74΄ Πούπο), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούκετς (51΄ Βαζ Τε), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (81΄ Χίκα)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1
Ισόπαλοι με 1-1 ήρθαν το απόγευμα του Σαββάτου Αστέρας και Ατρόμητος στο γήπεδο της Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό, με τέρμα που πέτυχε ο Πουλίδο και ενώ προηγήθηκε άστοχη έξοδος του Μιχαηλίδη όμως οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν με γκολ του Καραλή, που ήλθε μετά από λάθος εκτίμηση του Ντεγκρά.
Ο Αστέρας έδειχνε στην αρχή του αγώνα καλύτερα στημένος στο γήπεδο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του καλή στιγμή. Ηταν το 16ο λεπτό, όταν ο Ροτζέριο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μιχαηλίδης έκανε αποτυχημένη έξοδο και ο Πουλίδο, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.
Βέβαια, λίγο νωρίτερα ο Ατρόμητος παραλίγο να προηγηθεί από το... πουθενά, όταν σε μία βαθιά μπαλιά του Μπαζίνσκι από την άμυνα ο Ντεγκρά έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του, αλλά πρόλαβε ο Ουριμπάρι και απομάκρυνε.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή στο 28', με το σουτ του Μπρίτο να περνάει άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήταν ο Αστέρας που «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με τον Μιχαηλίδη να σώζει αρχικά στο τετ-α-τετ με τον Ροτζέριο και στη συνέχεια να αποκρούει το σουτ του Κρις.
Ακολούθησε ακόμη μία... περίεργη φάση, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους, που είδαν στο 39΄ τον Σαρμιέντο να προσπαθεί να αποκρούσει με κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει στον Ρομπέρτο και να καταλήγει στο δοκάρι.
Ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση στο 53', όταν η άμυνα του Αστέρα αδράνησε, ο Μπρίτο έγινε κάτοχος της μπάλας και από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Καραλής (ο οποίος πήρε τη θέση στην ενδεκάδα του Καμαρά) πέτυχε με κεφαλιά το 1-1.
Στο χρόνο που απέμενε οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, αφού είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το βαθμό. Πάντως, ήταν οι «κυανόλευκοι» αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όμως ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα στο 77' το πλασέ του Σαγκανόφσκι.
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ρούμπιλ (23' Λαμπρόπουλος), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Φυτανίδης, Λαδάκης, Κρις, Καρέρα (82' Ρίος), Αράς (72' Φορτούνης), Ροτζέριο, Ρομπέρτο

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίντσκι, Βινιάλ (81' Μελισσάς), Σαμπού, Ολιβέιρα, Καραλής (67' Σφακιανάκης), Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο, Σαγκανόφσκι (75' Καμαρά), Περόνε