Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ενός Κάκου μύρια έπονται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Τέλος στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στο 37ο λεπτό με γκολ του Μιραλάς όμως στην επανάληψη ο Τζιμπρίλ Σισέ έγειρε την πλάστιγγα προς το "πράσινο". Ο Γάλλος σούπερ σταρ με δύο δικά του τέρματα (57', 63' πέναλτι) διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έπρεπε να χάσει στο ΟΑΚΑ και έχασε! Δώρο έκαναν τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 2-1. Ο Κάκος, που έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον Αβραάμ στο 61’, ο Ακρίβος που έπρεπε να διακόψει τη φάση με οφσάιντ του Γκαρσία και να μην εξελιχθεί καθόλου, αλλά και ο Ολυμπιακός ο ίδιος, που δεν τελείωσε τους ανύπαρκτους όσο αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω και προηγούταν στο σκορ!
Στο 37’, ο Κέβιν Μιραλάς τα έβαλε με τρεις αμυντικούς του Παναθηναϊκού εκτός περιοχής, σούταρε στη δεξιά γωνία του Τζόρβα και… 0-1! Ο Βέλγος δυνάστης βούβανε το ΟΑΚΑ! Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ χάρη σε μία φανταστική ατομική ενέργεια του Μιραλάς και υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Παναθηναϊκού προς τους γηπεδούχους, «άγγιξε» το 0-2 στο 41’, αλλά απ’ την πολύ καλή σέντρα του Τοροσίδη, ο Φουστέρ βρήκε «αέρα» στην προσπάθειά του να πλασάρει απ’ το ύψος του πέναλτι, με το ημίχρονο να λήγει με τους Πειραιώτες μπροστά με 0-1…
Στο 53’ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε ένα σουτ στην κίνηση με τον Πάρντο να μπλοκάρει σταθερά, αλλά στο 57’ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Κατά λάθος η μπάλα έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο, που βγήκε στην κόντρα, σέντραρε στο σημείο του πέναλτι, ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε στον αέρα να διώξει και ο Σισέ στην κίνηση ισοφάρισε (1-1).
Ο Ολυμπιακός, που είναι αλήθεια ότι δεν μπήκε δυνατά στην επανάληψη, αλλά δεν ένοιωσε και καμία απειλή, προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, στο 58’, όμως απ’ το γύρισμα του Τοροσίδη ο Ριέρα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Στο 59’ ο Φουστέρ ζήτησε πέναλτι, σε σπρώξιμο του Σπυρόπουλου από πίσω στην περιοχή, αλλά στο 61’ ο Κάκος και ο Ακρίβος έκριναν το ντέρμπι: σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο πρώτος βοηθός δεν υποδεικνύει το οφσάιντ, ο Γκαρσία δίνει στον Σισέ, ο Αβραάμ τον σπρώχνει από πίσω προτού πλασάρει και… πέναλτι. Ο Σισέ το εκτέλεσε και ο Παναθηναϊκός με μία φάση, στο 62’ επιτυγχάνει την ανατροπή (2-1), με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει με δέκα παίκτες, λόγω απευθείας κόκκινης που αντίκρισε ο Παπαδόπουλος…
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Πλεσί (66’ Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (46’ Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46’ Λουίς Γκαρσία), Σισέ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (62’ Μοδέστο), Ριέρα, Φουστέρ (82’ Ζαϊρί), Μιραλάς (76’ Μήτρογλου).