Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη νίκη για τον Αστέρα Δερβενίου , που έπαιζε με 10 , επί του Σαρωνικού με 3 - 1!


Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου, στο Ξυλόκαστρο επί του Σαρωνικού Γαλατακίου με σκορ 3 – 1. Μια νίκη που ήρθε μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα με ηρωικό τρόπο, μιας και ο Αστέρας έπαιξε επί 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο και χωρίς έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του, τον Πιλιαφά που τραυματίστηκε και αποχώρησε στο ημίχρονο.
Όμως η νίκη ήταν δίκαιη, διότι ο Αστέρας ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, ακόμα και όταν έπαιζε με 10 παίκτες. Ευτύχησε, ο αντικαταστάτης του Πιλιαφά, ο Γερμάνοφ να βρεθεί σε εξαιρετική ημέρα και ήταν αυτός που δημιούργησε πολλές καταστάσεις στην άμυνα του Σαρωνικού. Ακόμα και όταν ο Σαρωνικός μείωσε στο 77’ από φάουλ σε 2 – 1, ο Αστέρας συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες και δεν επέτρεψε στο Σαρωνικό να βρεθεί κοντά στην ισοφάριση. Τελικά ο Τσιπάς με πέναλτι στο 84’ “τελείωσε” τον αγώνα.
Ο Πετρόπουλος πέτυχε στο 26’ το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα μετά μια τέτοια κάθετη πάσα του Πιλιαφά. Προηγούμενα, στο 18’ ο ίδιος είχε από τη μικρή περιοχή σουτ κεραυνό στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Ζήσης απέτυχε να σκοράρει. Ο Σαρωνικός σ’ όλο το ημίχρονο, εκτός από δύο μακρινά φάουλ που έφυγαν άουτ, δεν είχε καμία άλλη ευκαιρία. Στο 44’ τραυματίστηκε ο Πιλιαφάς, που αποχώρησε με δεμένο τον αστράγαλό του.
Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας έχασε πολύ νωρίς, στο 53ο λεπτό και τον Ζήση με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα ανούσιο μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου. Και τότε η αναδιάταξη της ομάδας και η προσθήκη από τις αρχές του ημιχρόνου του ξεκούραστου και κεφάτου Γερμάνοφ, έδωσαν στον Αστέρα τη δυνατότητα να βγαίνει στην κόντρα με ιδιαίτερα καλές προϋποθέσεις. Ο Γερμάνοφ δυσκόλεψε πολύ την άμυνα του Σαρωνικού και κέρδισε το φάουλ στο 66’ με το οποίο ο Μετεβελής πέτυχε το 2 – 0 με εξαιρετικό πάνω από το τείχος των αμυντικών σουτ. Στο 72’ ο Λιούντρης του Σαρωνικού είχε σουτ έχω από την περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα και στο 77’ ο Λαθούρης, ύστερα από πάσα σε φάουλ έξω από την περιοχή, πέρασε την μπάλα από πόδια συμπαικτών και αντιπάλων και νίκησε τον Ρουμελιώτη που δεν είχε οπτικό πεδίο, πετυχαίνοντας έτσι το 2 – 1. Ακολούθησε ένα 10λεπτο έντασης στον αγώνα με τους παίκτες του Αστέρα να πασχίζουν ώστε να κρατήσουν μακριά από την εστία τους την μπάλα. Και τα κατάφερναν εύκολα ή δύσκολα. Στο 84΄ ο Γερμάνοφ σπρώχτηκε άτσαλα μέσα στην περιοχή και το καταφανέστατο και αδιαμφισβήτητο πέναλτι μετέτρεψε σε τέρμα ο Τσιπάς.
Συμπερασματικά ο Αστέρας ήταν και καλύτερος του Σαρωνικού και περισσότερο εύστοχος. Δίκαια νίκησε.
Ο διαιτητής κ. Καλαράς έκανε αρκετά λάθη, ενώ οι βοηθοί του κ.κ. Καλπακίδη και Βασιλείου ήταν κατά κανόνα σωστοί. Κάποιες γκρίνιες για υποψία οφσάιντ στο πρώτο τέρμα του Αστέρα προς την κ. Καλπακίδη στερούνται βάσης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μερκούρης, Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Λαφαζάνος, Πετρόπουλος, Πιλιαφάς (λ.τ. 46’ Γερμάνοφ), Τσιπάς (89’ Γώγος), Ζήσης, Δάνης (90’ Πεθαίνος).