Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ




"Έχουμε χρέος όλοι, να σταθούμε αρωγοί στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες, να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους....."

Αγαπητά μου παιδιά,
Η έναρξη του σχολικού έτους, είναι μια καινούργια αρχή για τους μαθητές, σπουδαστές και

εκπαιδευτικούς, που θα βαδίσουν και αυτή τη χρονιά το δρόμο της γνώσης και της μάθησης. Ιδιαίτερα για εσάς τους μαθητές και τις μαθήτριες, το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητάς σας, αλλά και με τα όνειρά και τις ελπίδες σας για το μέλλον. Μέσα από την εκπαίδευση, διαμορφώνετε προσωπικότητα, αποκτάτε γνώσεις, αρχές και αξίες, που θα σας βοηθήσουν να πορευθείτε και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Μια πορεία όχι εύκολη, σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό που απαιτεί επιμονή, συνέπεια και συνεχή αγώνα.
Στη νέα πραγματικότητα της ψηφιακής εποχής και της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, η εκπαίδευση οφείλει να συμμετέχει ενεργά στις νέες εξελίξεις.
Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και η γνώση των νέων τεχνολογιών, αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια για τους νέους, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία.
Έχουμε χρέος όλοι, να σταθούμε αρωγοί στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες, να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καλή χρονιά, κουράγιο και δύναμη για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στον αγώνα της μάθησης, της αγωγής και της κοινωνικής συμμετοχής, ώστε να επιτευχθούν οι προσωπικοί στόχοι που έχει θέσει ο καθένας και η κάθε μια από σας.