Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑΓΑΡΑ

Να είναι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές


ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤHΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΑΓΑΡΑ απο DRTV
Σε επιχείρηση να πεισθεί ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. υπό τον Δημήτρη. Δράκο στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου έσπευσαν το Σαββατοκύριακο στην Κορινθία ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αλλά και σχεδόν το υπόλοιπο ηγετικό τιμ του κόμματος που προέρχεται από την Πελοπόννησο με τον Σταύρο Δήμα  τον Ανδρεα Λυκουρέντζο και τον Κώστα Κόλλια.
Ο Νομάρχης Νίκος. Ταγαράς βρίσκεται σε ένα καθοριστικό σημείο της πολιτικής του καριέρας σε ηλικία 54 ετών αφού με την ολοκλήρωση της θητείας του στη Νομαρχία οι σκέψεις του συνέκλιναν μόνο προς τη Βουλή εάν δεν περνούσαν από την Περιφέρεια αλλά πάντως ως επικεφαλής.
Παρ' όλα αυτά οι εξελίξεις στη Ν.Δ. στις οποίες και ο ίδιος ενεπλάκη με την υπογραφή του υπέρ της κας Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές φαίνεται να δημιούργησαν για ένα καιρό σχέσεις απόστασης με τη νέα ηγεσία, στην οποία πάντως φαίνεται ο ίδιος ο νέος αρχηγός να βάζει "σφουγγάρι" για συγκεκριμένους λόγους.
Και πως αλλιώς να γίνει αυτό από τη στιγμή που κατά τα φαινόμενα η Κορινθία θα είναι το βαρόμετρο των εκλογών της Περιφέρειας ενώ την ίδια στιγμή δεν φαίνεται κάποια άλλη υποψηφιότητα να συσπειρώνει το χώρο αυτό στην Κορινθία.
Πιο συγκεκριμένα με τα δεδομένα των εκλογών της τελευταίας 15ετίας (είτε σε εθνικό ή νομαρχιακό επίπεδο) Μεσσηνία, Λακωνία βγάζουν Ν.Δ. όπως και η Αργολίδα με την Αρκαδία και την Κορινθία να δίνουν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες μονομαχίες.
Στις τελευταίες εθνικές εκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την πλειοψηφία στην Πελοπόννησο πρώτη φορά στα 15 χρόνια (έστω και οριακά) το "κλειδί" ήταν η Κορινθία στην οποία επικράτησε με διαφορά άνω των 10.000 ψήφων.
Είναι θέμα τιμής για την ηγεσία της Ν.Δ. και τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά να κερδίσουν την Πελοπόννησο αφού όλοι προέρχονται από εκεί (Σαμαράς, Δήμας, Αβραμόπουλος, Λυκουρέντζος)
Με δεδομένη λοιπόν την υποψηφιότητα Τατούλη που μπορεί να διεισδύσει στο χώρο της Ν.Δ. σε μια Περιφέρεια που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κερδηθεί άνετα τώρα φαίνεται να πηγαίνει σε μάχη αφού και το ΠΑΣΟΚ έμμεσα ή άμεσα, με υποψήφιο δικό του ή όχι με τον Τατούλη θα καταλήξει στο δεύτερο γύρο.
Ο Νομάρχης Κορινθίας σκεπτόμενος προφανώς και το δικό του μέλλον δεν φαινόταν ιδιαίτερα θετικός να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτιο που θα ήταν Νο. 2 αφήνοντας 4 χρόνια στην Τρίπολη τη στιγμή που η πολιτική του σταδιοδρομία μπαίνει στην πιο καθοριστική της φάση.
Έίναι άγνωστο ακόμη εάν του προσφέρθηκε κάτι ώστε να άρει τις αντιρρήσεις του αλλά πιθανότατα μετά από αυτή τη συνάντηση πιθανώς οι αντιστάσεις να μειώθηκαν.
Επικοινωνιακά δε, κέρδισε πλήρως τις εντυπώσεις με την κάμερα να καταγράφει την ηγεσία της Ν.Δ. να προσπαθεί να τον πείσει στο Λέχαιο Κορινθίας να είναι τελικά υποψήφιος.

ΠΗΓΗ: isthmos.gr