Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Θρυλικές ροπαλιές Καρίμ


Ο Καρίμ Σολτάνι πήρε το... ρόπαλό του και «χτύπησε» δις τον Ολυμπιακό. Ο Γαλλοαλγερινός, έκανε τα πάντα στην νίκη του Ηρακλή επί των «ερυθρόλευκων» με 2-1, κάνοντας την ανατροπή. Ο Μήτρογλου στο 59΄ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μάρα με πέναλτι 79΄ έφερε το ματς στα ίσια και ο Βέλλιος στο 86΄ ολοκλήρωσε την ανατροπή. «Τρικυμία» στην άμυνα των Πειραιωτών.
Ο Ηρακλής ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 6΄ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σε κόρνερ του Μάρα, ο Κατσικάς στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χολέμπας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.
Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός ανέβασε... ρυθμούς και πίεσε για να πετύχει ένα τέρμα, με τον Φετφατζίδη και Φουστέρ να είναι οι βασικοί δημιουργοί του παιχνιδιού των Πειραιωτών.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, προ των Ριέρα (21΄) και Μήτρογλου (24΄) κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Ιμπαγάσα στην θέση του Ουρτάδο, έγινε πιο δραστήριος και πίεζε περισσότερο την εστία του Ηρακλή για να πετύχει ένα γκολ. Στο 54΄, που «έκοψε» στον Μήτρογλου, αλλά αυτός σε κενό τέρμα, έστειλε την μπάλα άουτ (!) πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
Σε μία από αυτές, (54΄) μετα από ωραία ενέργεια του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου δεν κατάφερε από το... μισό μέτρο να την στείλει στα δίχτυα, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, (59΄) ο Έλληνας επιθετικός έβαλε ένα καταπληκτικό απίστευτο γκολ. , από το ύψος της περιοχής, με... κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα.
Όμως, κάπου εκεί, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφερε το ματς... τούμπα, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σολτάνι και Βέλλιο. Ο Γαλλοαλγερινός ήταν αυτός που άλλαξε την ροή του αγώνα.
Αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Καρίμ Σολτάνι. Ο Γαλλοαλγερινός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, λίγα λεπτά μετά το γκολ του Μήτρογλου και άλλαξε όλη την εικόνα του Ηρακλή. Ο Τοροσίδης δεν κατάφερε ποτέ να τον σταματήσει και ο άσος του «Γηραιού» έκανε τα πάντα για την ολική ανατροπή. Και τα κατάφερε!
Αρχικά, στο 78΄ κέρδισε το πέναλτι όταν ανετράπη από τον Νικοπολίδη που μετέτρεψε σε γκολ ο Μάρα και στο 86΄ ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Βέλλιο για την ανατροπή και τη νίκη. Γέμισμα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Σολτάνι απέφυγε τον Μοντέστο που τον έχασε, κάνοντας «τσαφ», μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, έδωσε στον Βέλλιο, που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1.
Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ματέους (67΄ Βέλλιος), Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου (63΄ Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς (74΄ Βουτσιάς).
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Τοροσίδης, Ντουντού, Ουρτάδο (46΄ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης, Ριέρα (73΄ Μιραλάς), Φουστέρ, Μήτρογλου (61΄ Πάντελιτς).
Την άποψη ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν συμβαδίζει με την εικόνα του αγώνα, εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης, μετά το τέλος της αναμέτρησης του Καυτανζογλείου.

«Πρόκειται για μια νέα ομάδα, η οποία έχει αρχίσει ουσιαστικά να χτίζεται εδώ και δύο ημέρες και χρειάζεται υπομονή για να συνεννοηθούνε και να φτιάξουν ένα καλό σύνολο», είπε αρχικά ο δ’ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να χάσει αυτό το παιχνίδι. Κανείς δεν πίστευε, όταν το σκορ έγινε 1-0, ότι θα χάναμε. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε, προχωράμε με δουλειά για να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Ο παράγοντας των «ερυθρόλευκων», μάλιστα, τόνισε ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού και επανέλαβε ότι η συνολική εικόνα της ομάδας δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί την ήττα.
Δεν παρέλειψε, τέλος, να εκφράσει και παράπονα για τη διαιτησία του Σταθόπουλου. «Ήταν μια διαιτησία με πάρα πολλά λάθη, τα περισσότερα από τα οποία σε βάρος μας», είπε και πρόσθεσε:
«Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι, ίσως και δύο. Ξεκινάει ένα νέο πρωτάθλημα και οι διαιτητές θα πρέπει να προσέχουν τα λάθη που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα. Εύχομαι στη συνέχεια να υπάρχουν καλύτερες διαιτησίες, για να μην έχουμε περιπέτειες από τις πρώτες αγωνιστικές».

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0 – 1

Ο Μάριο Μπρέσκα
στεναχώρησε την προηγούμενη ομάδα του (59΄) και με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο, μετά από λατινοαμερικάνικη "πάσα" από τον Μόνχε μέσα στην περιοχή, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Μανιάτης, Φουνκγουάγιο, Γιόνσον (64' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (73' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (57' Ριέρα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Σανκαρέ, Άλβαρες, Μαρτίν (88' Ζαραδούκας), Τομάς, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος (46' Μπρέσκα), Μόνχε, Ούμπιντες (90'+2 Καμπάνταης).


Η ΛΑΡΙΣΑ 1 – 0 ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Στο Αλκαζάρ η Λάρισα και νίκησε με 1 – 0 τον Ατρόμητο με γκολ του Κουζέν στο 77΄.
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Βελάσκο, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (72' Ταλ), Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μετίν, Μπλάζεκ (57' Κουζέν), Πούρι, Μακίνουα (66' Κανόμπιο).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος (86' Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Καραγκούνης (59' Καραλής), Φαβάλι (81' Τάτος), Καμαρά, Περόνε.