Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ξεκινά η 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, από το Ξυλόκαστρο



Το Σάββατο στις 7:00 μ.μ. έγινε η αφή της φλόγας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος, στην Αθήνα. Ακολούθως πεζοί λαμπαδηδρόμοι τη μετάφεραν στη «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. όπου έγινε η επίσημη τελετή, της έναρξης της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών.
Ακολούθως κομβόι μοτοσικλετιστών Λαμπαδηδρόμων, από τη Μοτολέσχη Hayabusa Αθηνών- Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου, ξεκίνησε με την φλόγα από το Γκάζι και μέσω της πλατείας Ομονοίας πήραν τον δρόμο προς την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με προορισμό το Ξυλόκαστρο . Η φλόγα μεταφέρθηκε τιμητικά εκεί, καθώς ο Σύλλογός της πόλης είναι ο εμπνευστής της ιδέας της Λαμπαδηδρομίας. Μετά δε από μια σύντομη διέλευση στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, η φλόγα κατέληξε στα γραφεία του Συλλόγου Ξυλοκάστρου, όπου έγινε η τιμητική παράδοση της Φλόγας στο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου.
Σήμερα Κυριακή, στις 7:30 μ.μ., ξεκινά η Λαμπαδηδρομία στους δρόμους του Ξυλοκάστρου,από το Τουριστικό Περίπτερο προς το ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης», όπου και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια της Μ. Ασίας από τη Χορωδία του Συλλόγου «Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού».
Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ, η φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους των περιφερειών της χώρας για τη μεταφορά της στις περιφέρειές τους και την έναρξη της 8ης Λαμπαδηδρομίας ανά περιφέρεια.