Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Villa España

Παραγουάη - Ισπανία 0-1


Με τον Νταβίντ Βίγια λυτρωτή στο 83' η Ισπανία μετά από ένα απίστευτο ματς, νίκησε με 1-0 κάμπτοντας την αντίσταση της εξαιρετικής Παραγουάης και πήρε το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών, και τώρα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία. Η Ισπανία πάντως γράφει ιστορία, καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στα ημιτελικά, με την πρώτη να είναι το 1950 στην Βραζιλία. Η Παραγουάη από την άλλη φυσικά δεν έχει φτάσει ποτέ στους "4", καθώς φέτος για πρώτη φορά έφτασε στους "8".

Αρκετά διαβασμένη στα πρώτα λεπτά η Παραγουάη είχε «χαλάσει» το παιχνίδι των Ισπανών. Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, με τους Παραγουανούς να έχουν καταφέρει να βγάλουν εκτός ρυθμού τους Ισπανούς και να βγάζουν και κάποιες καλές αντεπιθέσεις.
Στο 41' ο Βαλντές σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώνεται, με τα ριπλέι όμως να δείχνουν ότι ο επιθετικός της Ντόρτμουντ καλυπτόταν από τους Ισπανούς αμυντικούς.
Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο ημίχρονο Απίστευτα πράγματα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά, με τις δύο ομάδες να χάνουν από ένα πέναλτι και το 0-0 να διατηρείται, σε ένα παιχνίδι που, πάντως, απέκτησε ρυθμό! Στο 58' ο Πικέ υποπίπτει σε παράβαση μέσα στην περιοχή, τραβώντας τον Καρντόσο σε εκτέλεση κόρνερ και ο Μπατρές δε διστάζει να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Καρντόσο αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά τον νικάει ο Κασίγιας! Τρία λεπτά αργότερα στο 61' ο Βίγια ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Αλκαρας (Κίτρινη κάρτα ) και ο διαιτητής από τη Γουατεμάλα δίνει δεύτερο πέναλτι! Ο Τσάμπι Αλόνσο ευστοχεί από τα 11 βήματα, αλλά ο Μπατρές διατάζει επανάληψη και στη δεύτερη προσπάθεια αποκρούει ο Βιγιάρ!
Και το γκολ της αναμέτρησης στο 83' ήταν περιπετειώδες, καθώς μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια του ο Ινιέστα δίνει έτοιμο γκολ στον Πέδρο, ο οποίος στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Βίγια που πλάσaρε εκ νέου και η μπάλα πήγε στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια σημειώνοντας το μοναδικό γκόλ του αγώνα.

Στο 89' σπουδαία διπλή επέμβαση του Κασίγιας σε προσπάθειες των Μπάριος και Σάντα Κρουζ, η Ισπανία κρατάει το μηδέν! Ενώ στο επόμενο λεπτό ταχύτατη αντεπίθεση των "φούριας ρόχας", τελικός αποδέκτης ο Βίγια, αυτή τη φορά πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει ο Βιγιάρ.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες (85' Μπάριος), Μπαρέτο (64' Βέρα), Σαντάνα, Ριβέρος, Νέλσον Βαλντές (72' Σάντα Κρους), Όσκαρ Καρντόσο.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Kασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ (84' Μαρτσένα), Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (75' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (55' Φάμπρεγκας), Τόρες.