Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Γκάλοπ - Φωτιά - Οι μισοί Έλληνες «γυρίζουν την πλάτη τους» στα κόμματα

Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε για την εφ. «ΤΟ ΒΗΜΑ» η εταιρεία Κάπα Research, πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν υπερβαίνουν το 39% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος υπερβαίνει το 40%.
Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, σε ποσοστό 23,4% απάντησαν πως θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 15,6% ΝΔ, 6,7% ΚΚΕ, 4,1% ΛΑΟΣ, 2,3% ΣΥΡΙΖΑ, 7,8% άλλο κόμμα. Η αδιευκρίστη ψήφος έφτασε το 40,1%.
Η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης φαίνεται ότι θα εκφραστεί πρώτη φορά στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο. Από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση μόλις το 15,3% δηλώνει πως θα ψηφίσει τους υποψηφίους του ΠαΣοΚ και μόλις το 10,6% τους υποψηφίους της ΝΔ, ενώ το 20,6% τονίζει ότι θα ψηφίσει ανεξάρτητους υποψηφίους και το 38% δεν ξέρει ή δεν απαντά!
Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό της εφ. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», και στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται και πάλι να «προκρίνουν» την αδιευκρίνιστη ψήφο (28,2%). Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 24,7%, η ΝΔ με 19,3%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,9, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3% και άλλο κόμμα με 3,4%.