Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Γιάννης Μανώλης

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ HΜΕΡΗΣΙΑ EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ MΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Εκτιμώ ότι δεν θα είμαι υποψήφιος“ δήλωσε χθες ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρηγίλλης θα επιλέξει ή έχει επιλέξει άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Ο κ. Μανώλης μιλώντας στην “Ε“ είπε ότι “οι υποψηφιότητες δεν καθορίζονται με μοναδικό κριτήριο τις δημοσκοπήσεις“ και ότι “υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν μια υποψηφιότητα“.
Ουσιαστικά ο κ. Μανώλης προανήγγειλε ότι δεν θα είναι υποψήφιος γιατί η Ρηγίλλης προσανατολίζεται να δώσει χρίσματα σε πρόσωπα που θα επιλεγούν με πολλαπλά κριτήρια. Δεν είπε όμως ποια είναι αυτά τα κριήρια επειδή προφανώς δεν θέλει να “φωτογραφίσει“ τον υποψήφιο περιφερειάρχη πριν τον ανακοινώσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μανώλης εκτίμησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος απαντώντας χθες το πρωί σε ερώτηση δημοσιογράφου του κρατικού ραδιοφώνου. Αμέσως μετά η “Ε“ επικοινώνησε με τον κ. Μανώλη και τον ρώτησε για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Ο κ. Μανώλης απάντησε στην “Ε“: “Χαίρομαι και με τιμά το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις, άλλοι με έβαλαν, με τιμά ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας αλλά κυρίως και των άλλων κομμάτων την περίοδο που το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Από εκεί και πέρα οι υποψηφιότητες δεν καθορίζονται με μοναδικό κριτήριο τις δημοσκοπήσεις. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν μια υποψηφιότητα. Αν είναι αυτοδιοικητικός, αν υπάρχει πολιτική μάχη, αν… αν. Εκτιμώ ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Αυτή όμως είναι μια εκτίμηση. Εγώ ούτε αρνήθηκα, ούτε ζήτησα ποτέ να είμαι υποψήφιος“.
Από την πλευρά του ο νομάρχης Μεσσηνίας -και πρόεδρος της ΕΝΑΕ- Δημήτρης Δράκος, ερωτώμενος χθες σχετικά με ενδεχόμενη δική του υποψηφιότητα, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Θ.Λ.