Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΝ … ΣΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ!

ΠΗΓΗ : ΣΦΕΝΤΟΝΑ – ESPRESSO

Τον μετρ των αποδράσεων, τον περιβόητο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα, πίστεψαν -έστω και για λίγες ώρες- ότι είχαν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του! Προχθές το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα γραφεία του Τμήματος Ασφαλείας στο Ξυλόκαστρο σημειώθηκε μια εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση που θύμιζε ανάλογες περιπετειώδεις σκηνές ταινιών του Χόλιγουντ.
Αμέσως πάνοπλοι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έστησαν αρκετά μπλόκα στο δρόμο Τρικάλων -Ξυλοκάστρου σε όλα τα σημεία που οδηγούσαν από την περιοχή των Τρικάλων έως την Κόρινθο και λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν τη μαύρη eduro. Χωρίς να χάσουν λεπτό, οι άντρες της Ασφάλειας ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 51χρονο οδηγό και αφού του πέρασαν χειροπέδες, στη συνέχεια του έβγαλαν το μαύρο κράνος για να δουν αν όντως είχαν καταφέρει να συλλάβουν τον νούμερο 1 καταζητούμενο κακοποιό στην Ελλάδα. Και η έκπληξη για όλους ήταν μεγάλη...
Τόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου όσο και η σωματική διάπλαση του συλληφθέντα ταίριαζαν απόλυτα με αυτά του Βασίλη Παλαιοκώστα. Ωστόσο ο άνθρωπος που είχαν στα χέρια τους αρνιόταν να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο ταυτότητας, ενώ ακόμη και σε σωματική έρευνα που του έγινε δεν βρέθηκε στην κατοχή του κανένα απολύτως έγγραφο (ταυτότητα , άδεια οδήγησης κ.ά)που να μαρτυρά την ταυτότητά του ,παρά στην τσέπη του μπουφάν του μάλιστα βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 6.500 ευρώ, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι πιθανόν τα χρήματα να προέρχονταν από ληστεία.
. Αμέσως οι αστυνομικοί οδήγησαν τον συλληφθέντα στο Α.Τ Ξυλοκάστρου, ενώ ενημέρωσαν και την Ασφάλεια Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως επρόκειτο για τον δραπέτη των φυλακών Κορυδαλλού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του άντρα και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ τα έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα .
Ο γρίφος λύθηκε χθες το μεσημέρι όταν διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τον περιβόητο δραπέτη και καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά για ένας 51χρονο που έχει καταδικαστεί αρκετές φορές για κλοπές και ληστείες . Ο δράστης βέβαια συνελήφθη αφού ακόμα και σήμερα εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα για κλοπές και ληστείες. Ωστόσο η ομοιότητά του με τον περιβόητο δραπέτη ήταν τόσο μεγάλη που οι αστυνομικοί τον βάπτισαν... σωσία του Βασίλη Παλαιοκώστα Η καταδίωξη της αστυνομίας έπιασε μεν τόπο αλλά όχι για την μεγάλη επιτυχία της σύλληψης του Παλαιοκώστα όπως υπολόγιζαν οι Αστυνομικοί του Ξυλοκάστρου
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας: «Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο δίδυμος αδελφός του. Μόλις τον είδαμε, ήμασταν σίγουροι ότι επρόκειτο για τον γνωστό κακοποιό. Απλώς περιμέναμε και τυπικά την εξακρίβωση της ταυτότητάς του από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Οταν η απάντηση ήρθε και ήταν αρνητική, το σοκ ήταν μεγάλο». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ταιριάζουν σε όλα, στα χαρακτηριστικά, στο ύψος, ακόμη και στον τρόπο έκφρασης και ομιλίας. Ακόμη και ο αδελφός του ο Νίκος, που βρίσκεται φυλακισμένος στην Πάτρα, δεν θα μπορούσε να καταλάβει τη διαφορά».