Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010
Ο Κορίνθιος Ανδρέας Μανθόπουλος μεταξύ των πρώτων που διεκδικούν την είσοδο τους στο ΕΜΠ
ΠΗΓΗ: pietris.wordpress.com
Ο Ανδρέας κατάγεται από το Λαλιώτη Κορινθίας και την Κόρινθο (από την μεριά της μητέρας
και του πατέρα του αντίστοιχα) και διαμένει στην Αθήνα. Συγκέντρωσε στις πρόσφατες πανελλήνιες εξετάσεις περίπου 19.600 μόρια και διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο, μεταξύ των πρώτων, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου.
Επισυνάπτονται δυο αποσπάσματα από συνεντεύξεις που έδωσε στον ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο.
Εφημ. Το Βήμα
Με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση επέλεξε να βάλει υποψηφιότητα για τη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Ανδρέας Μανθόπουλος. Ο μαθητής του 30ού Λυκείου Αθηνών πιστεύει ότι το πτυχίο του Πολυτεχνείου, όπου ελπίζει να μπει, «σου δίνει κάποια πλεονεκτήματα». «Δεν αρκεί από μόνο του πάντως» προσθέτει ο Ανδρέας. Θεωρεί ότι οι εξετάσεις ήταν μια ιδιαίτερα αγχώδης και επίπονη διαδικασία. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν την πρώτη μου χρονιά ως φοιτητής θα είμαι επιμελής ή θα ξεκουραστώ λίγο» λέει με ειλικρίνεια, σίγουρος για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του και ανυπομονώντας να ξεκινήσουν οι διακοπές του.
Εφημ. Καθημερινή
«Οχι, δεν μπήκα σε δίλημμα για το τι θα επιλέξω. Από μικρός ήθελα να σπουδάσω σε σχολή σχετική με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άρα δεν θα είχα πρόβλημα να δηλώσω σχολή της επαρχίας, φτάνει να ήταν σχετική με αυτό το αντικείμενο», λέει στην «Κ» ο 18χρονος κάτοικος Αθηνών Ανδρέας Μανθόπουλος. Βέβαια, καθώς αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν τίθεται ζήτημα μετανάστευσης μακριά από την οικογενειακή εστία. Αναμένεται να εισαχθεί στο περιζήτητο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. «Οι σπουδές είναι ένας στόχος ζωής και άρα δεν πρέπει να τον εγκαταλείπουμε εύκολα», παρατηρεί ο Ανδρέας, γιορτάζοντας την επιτυχία του μαζί με χιλιάδες υποψηφίους που θα εισαχθούν σε ΑΕΙ. Χρειάστηκαν κόπος, διάβασμα, ξενύχτια, αγωνία, χρήματα. Τώρα όμως, ο ενθουσιασμός της επιτυχίας και η ικανοποίηση διέγραψαν όλα τα άλλα από τη μνήμη τους.