Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Έφυγε" ο Γιάννης Στέφας


Μια μεγάλη μορφή που ανέδειξε το Κορινθιακό ποδόσφαιρα αλλά και το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα … «έσβησε». Ο Γιάννης Στέφας , ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Κορίνθου και του ΠΑΟΚ, δεν βρίσκεται πιά ανάμεσά μας. Έφυγε από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου σε ηλικία 61 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο ,που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους έξι μήνες, στην κατοικία του, στα Ίσθμια, αφήνοντας πίσω του πέρα από την αθλητική του παρακαταθήκη, την σύζυγο του και δυο κόρες.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1949, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Κόρινθο. Ο Στέφας έγραψε ιστορία στην μεγάλη ομάδα της Κορίνθου αλλά και με την φανέλα του δικεφάλου του βορρά,του ΠΑΟΚ με τεράστιους συμπαίκτες της εποχής εκείνης όπως Κούδας ,Σαράφης , Ασλανίδης κ.ά . Υπήρξε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ από το 1972 έως το 1975 όπου έπαιξε σε 60 ματς αρκετές, για να αναδείξουν το πολύ μεγάλο ταλέντο του και συνέδεσε το όνομά του με τις πρώτες διακρίσεις του «δικεφάλου» και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1972 με αντίπαλο τον Παναθηναικό. Στον τελικό ήταν αυτός που υπερασπίστηκε τα γκολπόστ των "ασπρόμαυρων".
Μετά τη θητεία του στο «δικέφαλο», αρνήθηκε πολλές προτάσεις για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο σε σημαντικές ομάδες και επέστρεψε πάλι στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και με τη φανέλα της ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1982.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το μεσημέρι του Σαββάτου βρισκόταν στο σπίτι του ο γενικός γραμματέας των βετεράνων, Νίκος Σπανδωνίδης και η σύζυγός του, και από το κρεβάτι του πόνου ο Γιάννης Στέφας συζητούσε μαζί του για το φιλικό με τον Άγιαξ του Κρόιφ στην Τούμπα στο οποίο είχε αγωνιστεί.
Τραγική ειρωνεία επίσης πριν τέσσερις μέρες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας πήρε ομόφωνη απόφαση να ονομασθεί το νέο σύγχρονο γήπεδο Ισθμίας “γήπεδο Γιάννης Στέφας” προς τιμή του.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στα Ίσθμια και αναμένεται να παρευρεθούν δεκάδες συμπαίκτες του ,εκατοντάδες φίλοι του αλλά και απλοί φίλαθλοι που τον αγάπησαν και τον θαύμασαν επί σειρά ετών στα γήπεδα όλης της Ελλάδας.
Ο Σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του παλιού τερματοφύλακα, Γιάννη Στέφα και μεταφέρει τα θερμά του συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και αντιπροσωπεία του θα παραβρεθεί στην κηδεία του αποθανόντος και θα καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης των Ισθμίων που θα τον σκεπάσει.