Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Νεκρός στο διαμέρισμά του επί 15 ημέρες τραγουδιστής του συγκροτήματος “The Forminx”

ΠΗΓΗ : Newsbeast.gr

Θλιβερό τέλος για έναν σημαντικό τραγουδιστή, ο οποίος μεσουράνησε τη δεκαετία του ’60. Ο Τάσος Παπασταμάτης, ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος «The Forminx» βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στο διαμέρισμά του στην πλατεία Βικτωρίας.
Το άψυχο σώμα του, που βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, όπου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Ο άνθρωπος που κάποτε βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Παπαθανασίου και του Νίκου Μαστοράκη, πέθανε μόνος του, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς.
Το πρώτο συντριπτικό hit τους (το «Jeronimo Yanka») ξεκίνησε σαν χορευτικό παραλήρημα στις αρχές του 1965 και έγινε χρυσό 45αράκι μέσα σε μία εβδομάδα. Ο λόγος για τους “The Forminx” το γκρουπ που έριξε τον σπόρο για την έκρηξη των συγκροτημάτων στην εγχώρια σκηνή. Με το θρυλικό αυτό γκρουπ ξεκίνησαν ουσιαστικά τα πάντα στην ελληνική ποπ σκηνή και ο θόρυβος της τεράστιας επιτυχίας τους έβαλε τα θεμέλια στη συνέχεια για τη δημιουργία εκατοντάδων συνόλων στην χώρα.
Ήταν το σχήμα, από το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ο πασίγνωστος keyboard-ίστας και συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου. Το 1964 αναλαμβάνει το μανατζάρισμα των “The Forminx” ο Νίκος Μαστοράκης ,ο οποίος εκτός από στιχουργός των τραγουδιών τους, σύντομα τους αναδεικνύει ως το δημοφιλέστερο συγκρότημα της εποχής. Ο δημοφιλής τραγουδιστής τους Τάσος Παπασταμάτης, όταν διαλύθηκε το γκρουπ ακολούθησε σόλο καριέρα ηχογραφώντας μάλιστα και ένα 45άρι το 1966 με το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «Stranger in the night». Η ανεπανάληπτη ερμηνεία του τον…έχρισε στους καλλιτεχνικούς κύκλους ως τον Έλληνα Σινάτρα.

Που να φανταζόταν οι αμέτρητοι θαυμαστές του πως σαράντα τέσσερα χρόνια θα είχε αυτή την τραγική κατάληξη σε ένα μικρό διαμέρισμα στον έκτο όροφο της οδού Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας.
Το πτώμα ανακάλυψε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο τραγουδιστής, λόγω της έντονης δυσοσμίας. Όπως προέκυψε, ο Τάσος Παπασταμάτης ήταν τουλάχιστον 15 ημέρες νεκρός. Ο 72χρονος τραγουδιστής τα τελευταία είκοσι χρόνια επέλεξε την πλήρη απομόνωση και πέθανε αβοήθητος καταλήγοντας σε ένα μαραθώνιο για την ανακάλυψη των στενών συγγενών του. Ήταν μάλιστα τόσο δύσκολος ο εντοπισμός ανθρώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος που χρειάστηκε η συνδρομή του ιδιωτικού ερευνητή Σωκράτη Στρατή για να βρεθεί κάποιος συγγενείς να υπογράψει για να παραλάβει την σορό του!
Τελικά μετά από επίμονη έρευνα ενημερώθηκε ο αδερφός του και οι ανιψιές του που ανέλαβαν την γραφειοκρατική διαδικασία.