Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κλειστή η Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στα Ζαχλωρίτικα

                             Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»


Μπορεί σε λίγες ώρες ο «Καλλικράτης» να είναι νόμος του κράτους, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυκτα από την Ολομέλεια της Βουλής και όσο η συζήτηση συνεχίζεται τόσο οι μικρές ή μεγάλες εστίες αντίδρασης και ρήξης με τη νέα αρχιτεκτονική δομή παραμένουν ενεργείς.
Μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία στην παλαιά και νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών (στα Ζαχλωρίτικα , κοντά στο Διακοπτο) καθώς φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αντιδρώντας στον «Καλλικράτη».
Οι κάτοικοι αντιτίθενται στη συνένωση των δήμων Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας, με τον
από τους τρεις υπάρχοντες δήμους.Εξαιτίας του αποκλεισμού, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ουρές οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
δήμο Αιγίου, και ζητούν την δημιουργία ενιαίου δήμου στην Ανατολική Αιγιαλεία με έδρα το Διακοπτο
Εξάλλου κλειστή επ' αόριστον απειλούν πως θα κρατήσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, κάτοικοι και φορείς του ομώνυμου δήμου.
Αποκλεισμένο εν τω μεταξύ, παραμένει και το λιμάνι της Κυλλήνης από κατοίκους που διαμαρτύρονται για τον «Καλλικράτη».
Στο μεταξύ συνεχιστήκαν στην Αθήνα οι διαδηλώσεις κατά του σχεδίου «Καλλικράτης» από κατοίκους και φορείς της Ανατολικής Αιγιαλείας,όπου μαζί με κατοίκους και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων από το Καστέλι Πεδιάδος Κρήτης , το Δήμο Αλικαρνασσού, την Ιτέα ,την Κύμη, την Αρτα, την Αμφίκλεια, το Δοξάτο της Δράμας, την Κοζάνη , η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Δήμος Ελληνικού κ.ά διαδήλωσαν έξω από το Κοινοβούλιο κατά συγκεκριμένων επιλογών του σχεδίου «Καλλικράτης» .
Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διαδήλωναν παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών καθώς πλέον θα υπάγονται στους δήμους, γεγονός για το οποίο αντιδρούν από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης του μέτρου, και όσο δεν βρίσκεται λύση συμβιβασμού οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις βρίσκονται ακόμη στο κόκκινο.
Χθες εξάλλου με ανοιχτή επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της Ελλάδας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κάλεσε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Μαΐου 2010, στις 10.00 π.μ., έξω από τη Βουλή, για να μην ψηφιστεί το άρθρο 16 του προγράμματος «Καλλικράτης» που αφορά το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων. Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση είναι «βέβαιο ότι θα ωθήσει στην έξοδο πολλούς από τους πετυχημένους σήμερα δημάρχους και θα αποτρέψει μελλοντικά καταξιωμένους στην κοινωνία υποψηφίους να συμμετέχουν στα κοινά».