Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Δ. Σκούρας: «Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δυνατό. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ»

Σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας αναφέρει:
«Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23/5 με άψογη οργάνωση η προκριματική επιλογή με κάλπη του Υποψηφίου Δημάρχου στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης.
Η συμμετοχή των συμπολιτών ξεπέρασε μακράν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ψήφισαν 1596 συμπολίτες του νυν Δήμου Ξυλοκάστρου και 262 συμπολίτες του νυν Δήμου Ευρωστίνης.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δυνατό: Αλλαγή πρακτικών, προσώπων, και πολιτικών στη Διοίκηση του νέου Δήμου. Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν επίσης ξεκάθαρο: Το 82% των συμπολιτών μου ανέθεσε ισχυρότατη εντολή να εκφράσω τον ευρύτερο χώρο της Δημοτικής αντιπολίτευσης. Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε με απόλυτη ηρεμία και η οργάνωση ήταν εξαιρετική. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες για τη μεγάλη συμμετοχή την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Νίκησαν νίκη μεγάλη οι συνδημότες που είχαν για πρώτη φορά τον κυρίαρχο και αποφασιστικό λόγο στη γέννηση ενός Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού.
Δεν υπάρχουν νικητές ούτε χαμένοι. Απέναντί μας έχουμε τα δύσκολα προβλήματα του Δήμου και μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής. Θα προχωρήσουμε δυναμικά, με πίστη στις δυνατότητές μας, με συλλογικές αποφάσεις, με ευπρέπεια, αξιοπρέπεια και ειλικρινή σεβασμό στους Δημότες. Θα προχωρήσουμε χωρίς μυστικές συμφωνίες και παζάρια αξιωμάτων που υποβαθμίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο μύθος ότι οι πολίτες είναι αδιάφοροι κατέρρευσε, οι συμπολίτες συμμετέχουν, ελπίζουν, αισιοδοξούν, συναποφασίζουν και απαιτούν. Όλοι μαζί, όλα στο φως, όλα για τον τόπο μας.
Δεσμεύομαι να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να δικαιώσω τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη σας»