Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εκλέγουν τον υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου

                          Κάλπες στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι

Την Κυριακή 23 Μαΐου κορυφώνεται η προκριματική διαδικασία που συλλογικά και ομόφωνα δρομολόγησαν από τον Μάρτιο οι υποψήφιοι δήμαρχοι από το χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης. Μια διαδικασία πρωτόγνωρη και διάπλατα ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες του νέου Δήμου Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου, χωρίς αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, πέρα και πάνω από κομματικές προτιμήσεις. Είναι πράγματι η πρώτη φορά που οι πολίτες

έχουν αποφασιστική συμμετοχή και γνώμη, και να επιλέξουν τον επικεφαλή από το ξεκίνημα ενός Δημοτικού Συνδυασμού, δίνοντας του την εντολή και τη δύναμη να εκφράσει το χώρο της ευρύτερης Δημοτικής αντιπολίτευσης και να διεκδικήσει το Δημαρχιακό Αξίωμα στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο διεκδικητές του χρίσματος κ.κ. Δημήτρης Σκούρας και Κώστας Κλωνής αναφέρουν ότι: «Η εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας και ιδιαίτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της οικονομικής κρίσης, της εφαρμογής του νέου νόμου «Καλλικράτης» και των πολλών νέων αρμοδιοτήτων που παραχωρούνται στους Δήμους, έχετε την αποφασιστική δυνατότητα, τον πρώτο λόγο από την πρώτη στιγμή συγκρότησης ενός νέου Δημοτικού Συνδυασμού.
Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες ιδιαίτερα αυτούς που κρίνουν ότι η «πολιτεία των σημερινών Δημάρχων» επιβάλει την αλλαγή προσώπων και πολιτικών στον Δήμο μας, να συμμετάσχουν μαζικά στην διαδικασία και να επιλέξουν με την ψήφο τους τον υποψήφιο Δήμαρχο. Την Κυριακή 23 Μαΐου ΕΣΥ αποφασίζεις. ΕΣΥ επιλέγεις. ΕΣΥ δίνεις την εντολή .Η συμμετοχή σου δίνει δύναμη και κύρος στη διαδικασία. Μην αμελήσεις.»
Η ψηφοφορία θα αρχίσει την Κυριακή 23 Μαΐου στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ στα 2 εκλογικά τμήματα ψηφοφορίας που θα λειτουργήσουν
α) ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ. Στο κέντρο Νεότητας (απέναντι από το Δημαρχείο) για τους Δημότες του νύν Δήμου Ξυλοκάστρου (όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων).
β) ΔΕΡΒΕΝΙ. Στο τουριστικό Περίπτερο για τους Δημότες του νύν Δήμου Ευρωστίνης (όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων).