Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Στη Β' Εθνική τα Τρίκαλα

                          Στον Βύζαντα φωνές για τον Τάσο Κάκο


Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια περιπλάνησης στα δύσβατα μονοπάτια των μικρότερων κατηγοριών, για να κατορθώσουν τα Τρίκαλα να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 2-0 του Βύζαντα Μεγάρων , στο μπαράζ που έγινε στο γήπεδο του Πανιωνίου και θα ακολουθήσουν την Καλλιθέα και τη Βέροια στο δρόμο της ανόδου.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μπαράζ, ήτοι άγχος, βαριά πόδια, προσοχή στις άμυνες και πολύ λίγες φάσεις, μπροστά στις δύο εστίες.
Οι «Σακαφλιάδες», του Σάββα Παντελίδη , όμως, είχαν στην ενδεκάδα τους έναν παίκτη τον Ενόκ , που έκανε τη διαφορά και με τα δύο δικά του γκολ, ήταν αυτός που τους πήρε από το χέρι και τους οδήγησε στη Β’ Εθνική..
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Βύζας ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, με τα Τρίκαλα να προσπαθούν κυρίως από τα πλάγια. Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν στα καρέ του Βύζαντα, όταν στο 50΄ ο Μίνγκας έκανε την σέντρα, με τον Ένοκ με πλασέ να κάνει το 1-0 για τον ΑΟΤ.
Στο 90΄ και πάλι οι Μεγαρείς απείλησαν με τον Λισγάρα να κάνει το σουτ, η μπάλα φαίνεται πως σταμάτησε στο σώμα ενός αμυντικού, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για χέρι, αλλά στην συνέχεια και νέο σουτ του Λισγάρα, κατέληξε στον Τόλιο.
Με την πίεση του Βύζαντα να είναι μεγάλη, τα Τρίκαλα κατάφεραν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Ο Μίνγκας βρήκε τον Ένοκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Ούλμαν και αυτή την φορά δεν "σπατάλησε" την ευκαιρία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
ΒΥΖΑΣ: Ούλμαν, Ιωάννου, Αρκουμάνης (76' Καραμπλάκας), Ράσιτς, Ντούνης, Ατματζίδης, Μαζιώτης (60' Ρούσος), Αντωνόπουλος (79' Καφαντάρης), Λισγάρας, Όκουε, Στρατάκης.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Τόλιος, Τροϊρης, Κοιλιάρας (86' Καρράς), Γεωργίου, Γιώτας (69' Μαϊστρέλης), Θεοδοσιάδης, Τελκίνσκι, Σαββίδης (58' Χρυσάφης), Μίγκας, Μανουσάκης, Ένοκ.
Το σφύριγμα της λήξης από τον Τάσο Κάκο βρήκε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση των Τρικάλων ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν για την επιστροφή της ομάδας στη Β' Εθνική έπειτα από 10 χρόνια, με τα δύο του γκολ ο Πέρες Ενόκ.

Στα δικαστήρια ο Βύζας τον Κάκο!
Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Στο «στρατόπεδο» των Τρικάλων το ατελείωτο πανηγύρι, στον Βύζαντα φωνές για τον Τάσο Κάκο.
Ο Δημήτρης Τραγκουμανίδης -εκτός εαυτού- έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών έβριζε θεούς και δαίμονες. Νωρίτερα είχε επισκεφτεί τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια και προσπάθησε να τους εμψυχώσει. Δεν ήταν λίγοι αυτοί, βλέπετε, που είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς. «Συγχαρητήρια. Είστε οι ηθικοί νικητές. Μας κλέψανε τη νίκη, δεν πειράζει, συνεχίζουμε και μπορεί και να ανέβουμε» τους είπε, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοδο από το? παράθυρο, όπως έγινε και πέρυσι με τη Ρόδο.
Ο προπονητής Δημήτρης Αρναούτης δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου. Το «παρών» έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βύζαντα, Αντώνης Υψηλάντης, που ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα κινηθεί νομικά κατά του Τάσου Κάκου (!) «για να προασπίσει τα συμφέροντά της» όπως είπε, κάτι που όμως απαγορεύεται από την ΕΠΟ. «Είναι ντροπή να εκπροσωπείται η Ελλάδα στην Ευρώπη από τέτοιους διαιτητές. Σήμερα κόψατε το ψωμί από 35 οικογένειες. Ομάδες που θα έπρεπε να είχαν υποβιβαστεί από τα χρέη, τώρα είναι πρωταθλήτριες» δήλωσε, «φωτογραφίζοντας» τα Τρίκαλα που πρόσφατα είχαν αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.