Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα με το «ΟΠΑ» στην 8η θέση της Eurovision

Ο Αλκαίος με το ταγούδι του έστειλε μήνυμα με νόημα στους Ευρωπαίους

(VIDEO)


Η Ελλάδα με τον Γιώργο Αλκαίο και τους Friends και το τραγούδι “OPA” κατέκτησε με 140 πόντους την 8η θέση του 55ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που έγινε στο Όσλο της Νορβηγίας.
Ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends πραγματοποίησαν μία καταπληκτική εμφάνιση στην Telenor Arena και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που βρέθηκε στο στάδιο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Αλκαίο και τους Friends, τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια ειδικά σε αυτή την περίοδο πίκρας και μιζέριας που ζούμε. καθώς με το τραγούδι τους, το οποίο, έπειτα από πολλά χρόνια είχε
ελληνικούς στίχους και ελληνική μουσική έστειλαν ένα μήνυμα με νόημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν οι Ευρωπαίοι, όπου αναφέρουν:
«Πλήρωσα όσα χρωστούσα και τα δανεικά. Βάζω μια φωτιά, σ' όλα τα παλιά, όλα θα τ' αλλάξω και θα το φωνάξω, περασμένα ξεχασμένα, κι όλα απ' την αρχή ξανά».
Η μεγάλη νικήτρια της Eurovision ήταν η Γερμανία με την Lena και το τραγούδι “Satellite” που συγκέντρωσε 246 βαθμούς. Την δεύτερη θέση του διαγωνισμού κατέλαβε η Τουρκία , την τρίτη θέση κατέλαβε η Ρουμανία ενώ η Κύπρος κατέλαβε την 21η θέση.
Στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν 25 χώρες οι: Ελλάδα, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ρωσία, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Σερβία, Βέλγιο, Αλβανία, Ισλανδία, Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Αρμενία, Δανία, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Νορβηγία.