Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Γιατί φοβάσται τους πολίτες του Δήμου Ευρωστίνης?

Ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος με δήλωση του ανακοίνωσε πρόσφατα ,στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma Virus του Ξυλοκάστρου , ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του και δεν συμμετέχει στην διαδικασία επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου από τον χώρο της ευρύτερης Δημοτικής αντιπολίτευσης ,για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές για τον διευρυμένο Δήμο Ευρωστίνης - Ξυλοκάστρου αφήνοντας αιχμές και κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις.
Ο κύριος λόγος της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου είναι η συμφωνία των δύο έτερων υποψηφίων ( Δημήτρη Σκούρα και Κώστα Κλωνή ) να πάρει μέρος στην εκλογική αυτή διαδικασία επιλογής και ο Δήμος Ευρωστίνης και αποχώρησε με μία ομοβροντία καταγγελιών για τη διαδικασία αλλά και τον υποψήφιο για το χρίσμα πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Σκούρα),ότι "ψάχνει για δεκανίκια στην Ευρωστίνη..¨."

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

Δεν καταλάβαμε καλά κ. Παπαχριστόπουλε , γιατί να μην πάρουμε μέρος σ΄ αυτή την προκριματική διαδικασία εμείς οι Δημότες της Ευρωστίνης? Γιατί αυτός ο αποκλεισμός και συγχρόνως διαχωρισμός από τους υπόλοιπους Δημότες ( του Δήμου Ξυλοκάστρου) που σε λίγες μέρες θα είναι και συνδημότες μας? Γιατί φοβάσται τους πολίτες του Δήμου Ευρωστίνης? Μήπως είμαστε «μέρος υπόγειας διαδρομής»? Είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού? Αν παραμένατε στην κούρσα διαδοχής κ. Παπαχριστόπουλε και παίρνατε το χρίσμα και εκλεγόσαστε Δήμαρχος του Δήμου Ευρωστίνης –Ξυλοκάστρου θα ήσασταν Δήμαρχος μόνο του νυν Δήμου Ξυλοκάστρου και όχι του ενιαίου Δήμου? Δηλώνουμε πραγματικά την λύπη μας…


Σε δηλώσεις τους οι δύο έτεροι υποψήφιοι, Κ. Κλωνής και Δ. Σκούρας για τις προκριματικές διαδικασίες στους Δήμους Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης , αναφεραν τα εξής:
1.Την Δευτέρα 10 Μαΐου ο συνυποψήφιος Θανάσης Παπαχριστόπουλος ,ανακοίνωσε δημόσια την απόσυρσή της υποψηφιότητάς του. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε όλη την προκριματική διαδικασία δεν υπήρξαν προστριβές μεταξύ μας. Μοναδικό σημείο διαφωνίας ήταν η επιχειρηματολογία και επίμονη πρόταση του κ. Παπαχριστόπουλου να αποκλεισθούν από την προκριματική διαδικασία και την κάλπη, οι συμπολίτες του νυν Δήμου Ευρωστίνης. Πρόταση που με κανένα τρόπο δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε. Δηλώνουμε πραγματικά την λύπη μας για την απόφασή του και τον καλούμε να το ξανασκεφθεί.
2. Οι δύο έτεροι υποψήφιοι, Κ. Κλωνής και Δ. Σκούρας ανακοινώνουμε ότι εμμένουμε σταθερά στην προκριματική διαδικασία, που για πρώτη φορά οι συμπολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και κομματικούς αποκλεισμούς, θα έχουν την δυνατότητα να χρίσουν με την ψήφο τους τον υποψήφιο Δήμαρχο.
3. Κάνουμε γνωστό για μια ακόμη φορά ότι, η δυνατότητα οποιουδήποτε συμπολίτη να συμμετάσχει στην προκριματική διαδικασία και την κάλπη, ως υποψήφιος Δήμαρχος είναι ανοικτή μέχρι τις 17 Μαΐου 2010.Απευθύνεται σε όλους τους Δημότες του δήμου Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης, με μόνη προϋπόθεση, να μην είναι εκλεγμένοι και να μην συμμετέχουν στις Δημοτικές ομάδες των σημερινών Δημάρχων και να συμφωνούν ότι, τα έργα και η πολιτεία τους επιβάλουν την αντικατάστασή τους στο Δημαρχιακό αξίωμα.
4. Οι κάλπες θα στηθούν, Α) στο Ξυλόκαστρο στο Κέντρο Νεότητος , για τους Δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου. Β) στο Δερβένι στο τουριστικό περίπτερο, για τους Δημότες του Δήμου Ευρωστίνης, την Κυριακή 23 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.
Όσοι συμμετάσχουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στην διαδικασία, αποδέχονται το αποτέλεσμα και την επιλογή των συμπολιτών και δεσμεύονται να μην αντιστρατευθούν τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα αναδείξει η κάλπη.
Αγαπητοί συμπολίτες σας καλούμε να συμμετάσχετε στις διαδικασίες και να αναδείξετε εσείς για πρώτη φορά τον υποψήφιο Δήμαρχο.
Ευχαριστούμε
Οι υποψήφιοι Κ. Κλωνής - Δ. Σκούρας

Ενώ την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σκούρας απέστειλε νέο Δελτίο Τύπου σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται περί κομματικής υποψηφιότητας όπου αναφέρει τα εξής:

«Η προκριματική διαδικασία που συλλογικά δρομολογήσαμε στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου από τον χώρο της ευρύτερης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αντιπολίτευσης, είναι πρωτόγνωρη αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ. Επικαλούμαστε την λογική
1) Όπως κατ΄επανάληψην έχουμε δημόσια ανακοινώσει, υποψηφιότητα μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε συμπολίτης επιθυμεί, αρκεί να είναι Δημότης του νέου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
2) Καλούνται να ψηφίσουν ως εκλέκτορες ΟΛΟΙ οι συμπολίτες του νέου Δήμου πού είναι εγγεγραμμένοι στους Δημοτικούς καταλόγους ασχέτως κομματικής προτίμησης.
3) Κάνουμε συνεχώς έκκληση σε όλους τους συμπολίτες πού εκτιμούν ότι η «πολιτεία» των σημερινών Δημάρχων επιβάλει αλλαγή προσώπων και πολιτικών στο νέο Δήμο μας να συμμετάσχουν μαζικά στην διαδικασία και στην κάλπη στις 23 Μαΐου.
4) Όσοι προσέλθουν στην κάλπη δεν υπογράφουν καμία δήλωση δεν δεσμεύονται για τίποτα. Είναι επομένως δυνατόν να θεωρηθεί αυτή η εντελώς ανοιχτή διαδικασία κομματική; Ασφαλώς όχι. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα ανοιχτή διαδικασία πού από όσα γνωρίζω εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ελπίζω οι συμπολίτες αλλά και τα Μ.Μ.Ε να την στηρίξουν».