Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο Σαρωνικός Γαλατακίου 2 – 0 τον Αστέρα Δερβενίου




Ο Αστέρας Δερβενίου, παίζοντας με παίκτη λιγότερο σ’ όλο το β’ ημίχρονο, ηττήθηκε στο Γαλατάκι από το Σαρωνικό με 2 – 0. Τρεις περίπου μήνες είχε να ηττηθεί εκτός έδρας ο Αστέρας και στο διάστημα αυτό είχε πετύχει τέσσερες συνεχόμενες νίκες. Στο Γαλατάκι όμως ηττήθηκε φυ...σιολογικά, μιας και δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το τέρμα που δέχτηκε, παίζοντας με 10 παίκτες μετά την ορθή αποβολή στο 48΄του Διαμαντόπουλου, που σταμάτησε με τα χέρια τον Μπεκιάϊ των γηπεδούχων ο οποίος έφευγε μόνος του προς την εστία του Σαμωνά. Μέχρι εκείνο το διάστημα του αγώνα, ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο γήπεδο και δεν κινδύνευε από τον επιζητούντα εναγωνίως

τους βαθμούς της σωτηρίας του Σαρωνικό. Μετά όμως το φθηνό τέρμα που δέχτηκε, δεν εμφάνισε στο γήπεδο το αγωνιστικό πνεύμα που τον διέκρινε σ’ άλλους αγώνες και μοιραία δέχτηκε και δεύτερο. Σ’ όλο το α’ μέρος του αγώνα ο Αστέρας στεκόταν πολύ καλύτερα από τον Σαρωνικό καθώς οι κεντρώοι παίκτες του Διαμαντόπουλος, Ντιόπ και Λάβδας ήταν κεφάτοι και κέρδιζαν τους αντιπάλους τους στις μονομαχίες. Έτσι οι αμυντικοί είχαν εύκολο έργο και κυρίως με τον Καραβά μετέφεραν συχνά την μπάλα στην περιοχή του Σαρωνικού, όπου όμως ο Τσιπάς πάλευε μόνος του. Ο Αστέρας είχε δύο καλές στιγμές για τέρμα, με τον Λάβδα, το σουτ του οποίου στο 24’ το απέκρουσε ο Ντεβερός και με τον Ντιόπ, η κεφαλιά του οποίου στο 36’ μέσα από την περιοχή, μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό τεσσάρων συμπαικτών του, έφυγε άουτ. Ο Σαρωνικός είχε μια μόνο φάση με τον Τερζή όταν στο 5’ βρέθηκε αφύλακτος μετά από κόρνερ, στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, αλλά αιφνιδιάστηκε και σούταρε άτσαλα άουτ. Στο β’ μέρος ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες από νωρίς και καθώς είχε αποχωρήσει στο ημίχρονο και ο Βορινιώτης που έπαιζε τραυματίας, η ομάδα έχασε τη συνοχή της με τις αλλαγές που έγιναν. Έτσι στο 54’ σε μια λανθασμένη πάσα στο κέντρο του γηπέδου με την άμυνα του Αστέρα να έχει ανέβει, βρέθηκε ο Μπεκιάϊ από δεξιά μόνος του και πάσαρε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, όπου δημιουργήθηκε αναταραχή, οι αμυντικοί έδιωξαν προσωρινά, αλλά ο επερχόμενος Χριστόπουλος σε κενή εστία σούταρε δυνατά και πέτυχε το 1 – 0. Στο δε 63’, ο Τερζής μετά από κόρνερ, σούταρε και πέρασε την μπάλα μέσα από πόδια συμπαικτών και αντιπάλων αιφνιδιάζοντας τον Σαμωνά, πετυχαίνοντας το 2 – 0. Ο Σαρωνικός συνέχισε να επιτίθεται και στο 72΄ο Μπεκιάϊ έφυγε μόνος από τη σέντρα, αλλά ο Σαμωνάς κατάφερε να τον κλείσει, αναγκάζοντας να σουτάρει άουτ. Ο Αστέρας δεν έχει να επιδείξει καμιά ευκαιρία σ’ όλο το διάστημα αυτό και ο αγώνας έληξε με τους παίκτες του Σαρωνικού να πανηγυρίζουν τη σωτηρία της ομάδας τους.Ο διαιτητής Καλαράς στο α’ μέρος, που ο αγώνας ήταν επί ίσοις όροις, με τα σφυρίγματά του άφησε παραπονούμενους τους γηπεδούχους που επιζητούσαν διακαώς τη νίκη και προσπαθούσαν να φτιάξουν κλίμα, αλλά και η αποβολή ήταν σωστή και μετά το 2 – 0 που ο αγώνας χαλάρωσε πέρασε απαρατήρητος. Ο βοηθός του. Δαρσινός με λάθη, ενώ ο Θεοδώρου ήταν πολύ καλός.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Σαμωνάς, Μερκούρης, Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Βορινιώτης (46’ Κρούγιος), Καραβάς (70’ Πεθαίνος), Διαμαντόπουλος, Ντιόπ, Παναγόπουλος, Λάβδας, Τσιπάς.