Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ – Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό «τώρα»

 Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ – Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό «τώρα» 

Ο IDF ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες που προειδοποιούν για εισερχόμενους πυραύλους ηχούν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, μεταξύ άλλων και στο Τελ Αβίβ. «Οι συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές στο κέντρο της χώρας μετά από εκτοξεύσεις που πέρασαν στη χώρα από τον Λίβανο, οι λεπτομέρειες ερευνώνται», έγραψε ο στρατός στο Χ. Σε επόμενη ανάρτηση, ο IDF ανέφερε ότι εντοπίστηκαν τρεις εκτοξεύσεις από τον Λίβανο και «όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν».


 Όπως μετάδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews στο Τελ Αβίβ, Κωστής Κωνσταντίνου, ήχησαν οι σειρήνες, μπήκαμε στα καταφύγια και πριν από λίγο βγήκαμε, αλλά ακούστηκε και μία έκρηξη πάνω από το Τελ Αβίβ που πρέπει να ήταν κάποιος πύραυλος που αναχαιτίστηκε ή κάποιο drone.

Ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα μετά την εκτόξευση αρκετών ρουκετών στο Καρμιέλ, μια πόλη στο βόρειο Ισραήλ. Ο IDF αναφέρει ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην περιοχή. Ενώ οι περισσότερες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, υπήρξαν αρκετά πλήγματα, προσθέτει.

Η αστυνομία λέει ότι οι ρουκέτες μπορεί να έπληξαν ιδιοκτησίες στο Καρμιέλ, προσθέτοντας ότι ερευνά πολλαπλές τοποθεσίες στην περιοχή. Μπορεί να υπάρχουν απώλειες, λένε, αλλά δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για τραυματίες.

Στο μεταξύ η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα αυτήν «τώρα». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, BBC