Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Στα... 14 τέρματα σταμάτησε η Κηφισιά! Άτυχος ο ΠΑΣ Κόρινθος απεκλείστηκε στα πέναλτι

 

Η 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκίνησε σήμερα (7/9) με τη διεξαγωγή πέντε αναμετρήσεων και θα συνεχιστεί αύριο (8/9) με άλλα είκοσι παιχνίδια, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει την Τετάρτη (11/9), όταν και θα συμπληρωθεί το "παζλ" του επόμενου γύρου.

Στη μάχη του Κυπέλλου μπήκαν από σήμερα οι ομάδες του Super League 2 και δεν σημειώθηκε κάποια έκπληξη, καθώς όλες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την τρίτη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, πανηγύρισαν την πρόκριση εκτός έδρας, όπως ορίζει ο κανονισμός, αφού αντιμετώπιζαν ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας.

Η Παναχαϊκή χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο της παράτασης για να περάσει από το ουδέτερο γήπεδο του Αλμυρού, όπου τυπικά γηπεδούχος ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση ο Διαγόρας Ρόδου απέναντι στην Κόρινθο, ενώ πιο εύκολο έργο είχαν οι Καβάλα, ΑΕΛ και Κηφισιά. Μάλιστα, η τελευταία πέτυχε την πέμπτη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του θεσμού.Η αναμέτρηση που τράβηξε πάνω της τα περισσότερα βλέμματα, ήταν ανάμεσα στον Διαγόρα Ραχών Ικαρίας και την Κηφισιά, με τους φιλοξενούμενους να σταματάνε στο 14-0.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ 

Ο Διαγόρας Ρόδου 5-4 στα πέναλτι τον ΠΑΣ Κόρινθος – Προκρίθηκε στην 3η φάση του Κυπέλλου

O Διαγόρας Ρόδου , πέρασε στην Γ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας , αφού επικράτησε του μαχητικού και αξιόλογου ΠΑΣ Κόρινθος  με 5-4 στη διαδικασία ανάδειξης νικητή απ΄ το σημείο του πέναλτι.

Οι δύο ομάδες, αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και στην ημίωρο παράταση.Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, με κάποια καλά διαστήματα.

Στα πέναλτι, ο Διαγόρας είχε 5 εύστοχα χτυπήματα (Δημητρίου, Τσιαντούλας, Μπλάνκο, Γαρουφαλιάς, Παπαδόπουλος), έναντι 4 των γηπεδούχων (Αλμπάνης, Μαγγανάς, Μπιμπισίδης, Χαρίτος).

Για τους νησιώτες, αστόχησε ο  Μανιάς, καθώς  απέκρουσε ο τερματοφύλακας Διασσινός, το χτύπημα του 

Ο ΠΑΣ Κόρινθος, είχε την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, εάν ο Μίσκου, στο 4-4, πετύχαινε τέρμα. Το δεύτερο χαμένο πέναλτι για την Κόρινθο, προήλθε στο 5-4 απ’ τον Γλυνό (απέκρουσε ο Απόστολος Τσιλιγγίρης, εντυπωσιακά).

Κατά τα λοιπά, η ομάδα του Διαγόρα, είχε περισσότερες καλές στιγμές (Δημητρίου, Μανιάς, Κοκκίνης, Τσιαντούλας, Σταματούλας, Παπαδόπουλος, Γαρουφαλιάς) και ένα δοκάρι (σουτ του Παπαδόπουλου στην παράταση).

Οι γηπεδούχοι που πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος, είχαν κάποιες στιγμές με τους Χαρίτο, Μίσκου (2), ενώ, ζήτησαν και ένα πέναλτι προς το τέλος της παράτασης, κατόπιν πτώσης του Μίσκου, από μαρκάρισμα αμυντικού του Διαγόρα.

Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης της Κορίνθου, προς το τέλος του αγώνα, σημείωσε τέρμα, ωστόσο, αυτό ακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής Κ. Τσικόζογλου (Μακεδονίας), θεώρησε, ότι, ο παίκτης των γηπεδούχων, έπαιξε, σκόπιμα με το χέρι, ώστε να ευνοηθεί στο κοντρόλ.

Το αμφίρροπο αυτό ματς, παρακολούθησαν 500 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου.

Ο Διαγόρας Ρόδου, του Θωμά Γράφα, θα παίξει στην επόμενη φάση με τον νικητή της αναμέτρησης Εράνη Φιλιατρών – Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης και πάλι εκτός έδρας.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος του Πάρη Ανδράλα, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διασσινό, Λάππα, Μαγκάκη, Νικολάου, Χαλάτση, Χαρίτο, Μπαρμπαρούση, Μίσκου, Μπιμπισίδη, Δερμιτζάκη και Αλμπάνη.

Ο Διαγόρας Ρόδου, αρχικά, έπαιξε με τους Τσιλιγγίρη, Δημητρίου, Γαρυφαλλιά, Τσιαντούλα, Κοκκίνη, Μπρέγκου, Μπλάνκο, Παρασκευά, Μανιά, Σταματούλα και Μανωλάκη.


ΣΑΒΒΑΤΟ (7/9)

Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 1-4 ΠΑΡΑΤΑΣΗ (1-1 κ.δ.) (26'-45+2' Γιαματζίδης / 22' πεν-58' Παπαδόπουλος πεν, 75' Λέλεκας, 79' Ίτσιος)
ΠΑΣ Κόρινθος – Διαγόρας 4-5 ΠΕΝΑΛΤΙ (0-0 κ.δ.)
Δόξα Βώλακα – Καβάλα 2-4 (26'-45+2' Γιαματζίδης / 22' πεν-58' Παπαδόπουλος πεν, 75' Λέλεκας, 79' Ίτσιος)
Θύελλα Κατσικά – ΑΕΛ 0-3 (7' Τριμμάτης, 15' αυτογκόλ, 59' Πασάς)
Διαγόρας Ραχών Ικαρίας – Κηφισιά 0-14 (2' πεν-6'-13'-15' Μάναλης, 16' Μαζουλουξής, 27'-32'-53' Μίλερ, 42' Ρότσα, 47'-58' Παντελίδης, 51' Σόουζα, 57' Ζόνιος, 67' Κυριόπουλος)

ΚΥΡΙΑΚΗ (8/9)

Εράνη Φιλιατρών – Θύελλα Καμαρίου
Αιγέας Πλωμαρίου – Απόλλων Ευπαλίου
Αναγέννηση Άρτας – Παλληξουριακός
Ζάκυνθος – ΑΕ Λευκίμμης
Εθνικός – Χανιά
Μανδραϊκός – Αστέρας Σταυρού
Σμόλικας Φαλάνης – Αιγάλεω
Ατρόμητος Παλαμά – Νίκη Βόλου
ΑΟ Τρίκαλα – Θύελλα Πατρών
ΑΕ Κυδωνίας – Πανιώνιος
Επισκοπή – Καλαμάτα
Ορέστης Ορεστιάδας – Μακεδονικός
Άρης Αβάτου – Κιλκισιακός
Πανθρακικός – ΑΟ Σάρτης
Ερμής Αμυνταίου – Ηρακλής
Νάουσα – Καμπανιακός
ΑΕ Ευόσμου – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
Σπάρτακος Γραικοχωρίου – ΠΑΣ Γιάννινα
Απόλλων Κρύας Βρύσης – Αστραπή Μεσοποταμίας
Νέα Αρτάκη – Παναργειακός

ΔΕΥΤΕΡΑ (9/9)

Θύελλα Χαλκείου – Ηλιούπολη

ΤΕΤΑΡΤΗ (11/9)

ΑΕΡ Αφάντου – Νέα Ιωνία