Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνεται το Άνω Δασκαλειό - Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη

 Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνεται το Άνω Δασκαλειό - Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου για φωτιά στην Κερατέα, σε αγροτοδασική έκταση. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 τμήματα πεζοπόρα και 32 οχήματα 

Η φωτιά φαίνεται από τα σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή και οι πυροσβέστες αναμένεται να δώσουν μάχη για να μην πλησιάσει η πυρκαγιά.

Λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Γαλήνες και στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Κακιάς Θάλασσας.

Στην εκκένωση της περιοχής Άνω Δασκαλειό λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Κερατέα, διέταξε η Πολιτικξή Προστασία, με μήνυμα από το 112 που έστειλε στους κατοίκους. Επίσης, ήχησε και το 112. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» εστάλη. 

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, γίνεται εκτροπή των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου και Περιγιάλι.