Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Αστέρας στον αφρό, ο ΠΑΣ στον βυθό / Βόλος - Ατρόμητος 2-2: Δίκαιη ισοπαλία με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες! / Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-2: Χορταστική ισοπαλία στις Σέρρες

   

Μάχη παραμονής δόθηκε στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, στην οποία επιβλήθηκαν στις καθυστερήσει με γκολ του Ατιένθα οι φιλοξενούμενοι (0-1). Αποτέλεσμα με το οποίο σταμάτησε το αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών και διατήρησε αποστάσεις ασφαλείας από την γραμμή υποβιβασμού.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ συμπλήρωσε επτά παιχνίδια δίχως νίκη και τέσσερις ήττες ανάμεσά τους και φυσικά με τέτοιο απολογισμό όντας και ο ουραγός της κατάταξης εδώ και καιρό, απλά περιμένει την τυπική επικύρωση του μοιραίου, δηλαδή του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, ψάχνοντας από πολύ νωρίς ένα γκολ, που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2′ με σουτ του Ροσέρο, που έφυγε άουτ, ενώ ίδιο κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Κόντε στο 4′. Ο Αστέρας αιφνιδιάστηκε στην αρχή, όμως σταδιακά βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάζουν εύκολα στην εστία του Τσιφτσή, αν και είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αρκάδες δεν έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, σε ένα ημίχρονο που έληξε με τους Γιαννιώτες να έχουν μία σημαντική ευκαιρία. Ο Κιάκος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Ροσάλες άπλωσε το πόδι του και ο Τσιφτσής απέκρουσε δύσκολα στο 40′.

Το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο νευρικό στο δεύτερο μέρος. Για αρκετή ώρα μετά την ανάπαυλα, δεν υπήρχε κάτι σημαντικό στην αναμέτρηση, που ήταν ακόμη χειρότερη ποιοτικά, σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Στο 67′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του β’ μέρους, που ήταν και η πρώτη σημαντική ευκαιρία του Αστέρα στο παιχνίδι. Ο Ρεγκίς βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο στο κοινό και θα λήξει χωρίς σκορ, ήρθε ο Ατιένθα. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ισπανός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Νάγκι, αλλά στην επαναφορά ο παίκτης του Αστέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 90’+3′.

Ο Ατρόμητος έβαλε… φρένο στον Βόλο 

Ο Βόλος ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Τελικά έμεινε στο 2-2 με τον Ατρόμητο, ο οποίος αν και αδιάφορος βαθμολογικά, έπαιξε για την Ιστορία του στο Πανθεσσαλικό και λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει και τη νίκη με γυριστή κεφαλιά του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, με τους δύο τερματοφύλακες Κόβατς και Μαρκετζάνι να είναι σίγουρα πρωταγωνιστές.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο παιχνίδι. Σε κόρνερ του Βόλου, η άμυνα του Ατρόμητου έκλεψε τη μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση με τον Αντζιέλσκι να δίνει στον Αθανασίου που έφυγε στην κόντρα, αυτός έκανε το πλασέ και νίκησε τον Κόβατς, κάνοντας το 1-0 για τους Περιστεριώτες στο 18ο λεπτό. Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό και οι σημαντικές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, όμως οι “κυανέρυθροι” μπόρεσαν να φθάσουν στην ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Αθανασίου. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μαρκετζιάνι απέκρουσε σε πρώτη φάση, αλλά ο επιθετικός του Βόλου πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νωρίς-νωρίς ήρθε η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος από τους παίκτες του Χρήστου Κόντη, οι οποίοι προσπάθησαν για την ολική ανατροπή του σκορ, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Ντε Καμπς στο 49′, δεν βρήκε στόχο. Δέκα λεπτά μετά, ο Ασεχνούν δοκίμασε κι αυτός το πόδι του, με τον Μαρκετζιάνι να διώχνει με ωραία επέμβαση. Στο 70′ ο Ατρόμητος πήρε ξανά το προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Αντζιέλσκι κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Σιέλη, ο Πολωνός ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε στο 2-1. Παρ’ όλα αυτά, ο Βόλος είχε ξανά την απάντηση και την βρήκε άμεσα. Με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Γκλάβτσιτς, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 80′ και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Λούνα, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Μύγας, Ντε Καμπς (89′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς, Μπερτόγλιο (73′ Τρουιγιέ), Κόμπα, Ασεχνούν (90’+3′ Ποπέσκου), Γκαρσία.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Γκονζάλες, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Τριμμάτης, Κούντε (90’+7′ Καραμάνης), Καμαρά, Βρακάς (82′ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι (72′ Βέργος), Βαλένσια.

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-2: Χορταστική ισοπαλία στις Σέρρες

 Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον ΟΦΗ στο Δημοτικό στάδιο Σερρών. Τα «λιοντάρια» αν και προηγήθηκαν δύο φορές στην έδρα τους, είδαν τους Κρητικούς να απαντούν με δύο γκολ του Μπάκιτς και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν από έναν πόντο (2-2) στην τέταρτη αγωνιστική των play out της Super League, που τους επέτρεψε και να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού του πρωταθλήματος.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο τέταρτο λεπτό είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Άλεξιτς, που δεν μπόρεσε από κοντά να πιάσει καλά το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά είδαν τον διαιτητή να ακυρώνει γκολ του Μπάκιτς στο 12’ για επιθετικό φάουλ και στο 16’ από επιθετική προσπάθεια και πάλι του Μπάκιτς ο Κατσικάς με εξαιρετική απόκρουση κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Το γκολ στο ματς ήρθε τελικά στο 22’. Σε αντεπίθεση των «λιονταριών» και εξαιρετική κάθετη πάσα του Τομάς στον Άλεξιτς, ο τελευταίος νίκησε στο τετ α τετ τον Χριστογεώργο και έκανε το 1-0. Τα χαμόγελα όμως στις Σέρρες κράτησαν μόλις τρία λεπτά, αφού στο 25’ ήρθε η ισοφάριση του ΟΦΗ. Ο Ριέρα κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη και παρότι ο Κατσίκας απέκρουσε την εκτέλεση του Μπάκιτς, η μπάλα στρώθηκε εκ νέου στον Μαυροβούνιο που ισοφάρισε σε 1-1.

Με το ματς να έχει πάρει «φωτιά» και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, ο Πανσερραϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 33’ και ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Ουάρντα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Μπεντανκόρ πήρε την κεφαλιά και παρότι ο Χριστογεώργος έπεσε χαμηλά στη γωνία του δεν κατάφερε να διώξει, με τον Πανσερραϊκό να φτάνει έτσι στο 2-1, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά και στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57’ ο Τοράλ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μορέιρα, με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή που δεν απέβαλε τον Ουρουγουανό με δεύτερη κίτρινη. Παρόλα αυτά όμως, οι Κρητικοί έφτασαν στο γκολ στο 75’ με τον Μπάκιτς και ισοφάρισαν σε 2-2.

Ως το φινάλε οι Κρητικοί προσπάθησαν να πετύχουν και την ανατροπή. Εκ του αποτελέσματος όμως, οι επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων πέρασαν ανεκμετάλλευτες και το 2-2 παρέμεινε ως το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : Κατσίκας – Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης – Μορέιρα (60’ Στάικος), Ουεντραόγκο - Ουάρντα, Τομάς (84’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (84’ Σοφιανός) – Μπετανκόρ (71’ Χατζηστραβός)

ΟΦΗ : Χριστογεώργος – Τοράρινσον, Λουκάο, Μαρινάκης, Βούρος - Μπάκιτς, Γκαγέγος (70’ Μεγιάδο) – Μπάκου (66’ Μοσκέρα), Τοράλ (74’ Γκλάζερ), Ριέρα (66’ Αποστολάκης) – Ισέκα (74’ Φελίπε)