Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Εξιχνίαση κλοπών και συλλήψεις στην Κορινθία.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/04/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-768x432.jpg 

Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, εξιχνιάστηκαν στην Κορινθία.

Συνελήφθησαν, ήδη, δύο άτομα.

Σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, ενώ η δικογραφία, περιλαμβάνει, ακόμα ένα άτομο, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Η εξιχνίαση έγινε από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 2 ημεδαποί, ηλικίας από 30 και 25 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 29χρονο ημεδαπό, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε, ότι, οι πιο πάνω, είχαν συγκροτήσει συμμορία, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά 3 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.