Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Super League: Η τελική βαθμολογία - «Φωτιά» στην κορυφή, «κόλαση» στην ουρά / Διπλό κορυφής ο «δικέφαλος του βορρά» , Άρης - ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν και το χέρι του Βίντα έστειλαν την «Ένωση» 2η στα play off! ,Ολυμπιακός - Βόλος 3-0: «Όργια» Ποντένσε, «πολυβόλο» Ελ Κααμπί και με φόρα στα πλέι οφ!, ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2 : Άξιος της μοίρας του!

 Ολυμπιακός - Βόλος 3-0: «Όργια» Ποντένσε, «πολυβόλο» Ελ Κααμπί και με φόρα στα πλέι οφ!

Ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική της Super League και η κανονική περίοδος.

Η ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη την έριξε από την πρώτη θέση, με τον ΠΑΟΚ να περνάει πρώτος με το τρίποντο κόντρα στη Λαμία.

Ο Ολυμπιακός πάτησε τον Βόλο και ανέβηκε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Παναθηναϊκό που έφερε ισοπαλία στο Ηράκλειο. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν και τα playouts με ΠΑΣ, Κηφισιά, Βόλο και Παναιτωλικό να διεκδικούν τη σωτηρία τους. 

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα (04/03) στις 15:00 θα διεξαχθεί η κλήρωση των playoffs κι ένα τέταρτο μετά θα ακολουθήσει αυτή των playouts.

Η σέντρα στα δύο μίνι πρωταθλήματα έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου και η 2η αγωνιστική για τις 16 και 17 του ίδιου μήνα. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αίτημα της ΕΠΟ στη Λίγκα, προκειμένου να αναβληθεί η 2η αγωνιστική, ώστε να συγκεντρωθούν νωρίτερα οι διεθνείς ενόψει των playoffs του EURΔ για την Εθνική μας. Ένα αίτημα, το οποίο επίσης θα συζητηθεί αύριο…

Με νίκη ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League και βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε 2-0 τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 26η αγωνιστική και αναπτέρωσε παράλληλα το ηθικό του ενόψει του πρώτου αγώνα που ακολουθεί την Πέμπτη (7/3) με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη φάση των «16» του Conference League. Αντίθετα, για την Λαμία, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, αλλά και το τέταρτο σερί ματς στο θεσμό που απέτυχε να γευτεί το τρίποντο.  

Ο Τάισον στο 71΄ έδωσε τη λύση για τους Θεσσαλονικείς και ο Μπάμπα στο 90’+2′ διαμόρφωσε στο τέλος το 2-0 για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι ανέβηκαν ξανά στην κορυφή μετά την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη.

ΛΑΜΙΑ : Κοσέλεφ – Πέδρο Αμαράλ (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανετόπουλος (80’ Κοντονίκος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος - Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ (29’ λ. τρ. Τζανδάρης)- Σλίβκα, Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος)

ΠΑΟΚ : Κοτάρσκι – Ότο (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85’ Μουργκ), Τάισον – Σαμάτα (36’ λ. τρ. Μπράντον Τόμας)

Για δεύτερο σερί ματς της ΑΕΚ έγινε της ...ανατροπής με την ομάδα του Αλμέιδα να προηγείται, αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ ακολούθως πριν πετύχει τη δική της «ολική επαναφορά»! Mόνο που η ...συνταγή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μεσοβδόμαδα, δεν ήταν αρκετή με τον Άρη στο «Βικελίδης» (που είχε κατά νου τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο ίδιο γήπεδο...) και το 3-3 (43’ Φετφατζίδης, 49' Σαβέριο, 90+5 (πεν.) Μορόν – 13’ (πεν). Άμραμπατ, 55' Βίντα, 67' Πόνσε.) που διαμορφώθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις γκρέμισε από την κορυφή την «Ένωση» που θα μπει ως δεύτερη στα play off.

ΑΡΗΣ (Mάντζιος): Κουέστα - Φατόρε, Φαμπιάνο (46’ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ (69’ Bέλεθ), Βερστράτε – Φετφατζίδης (68’ Ρουπ), Σαβέριο, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ) – Ανσαριφάρντ (46’ Μορόν).

ΑΕΚ (Aλμέιδα):): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί - Γιόνσον, Λιούμπισιτς (64’ Πινέδα), Ελίασον (73’ Γιόνσον), Άμραμπατ (λ.τρ. 64’ Πισάρο) – Μάνταλος (64’ Τσούμπερ), Πόνσε (73’ Αραούχο).

Το γνωστό δίδυμο Ντάνιελ Ποντένσε και Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε πάλι το καθήκον του στο ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη (3-0). Στην 3η θέση οι Πειραιώτες μετά το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, ενώ μείωσαν τη διαφορά και από την ΑΕΚ στους δύο βαθμούς! Aπό την κορυφή απέχουν τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κόντρα στον Βόλο. Τέλος στα ματς - θρίλερ είχε ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του και εκείνοι δεν του χάλασαν το χατίρι. Με τον Ποντένσε να κάνει όργια και τον Ελ Κααμπί να μη σταματάει να σκοράρει, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 των Θεσσαλών στο Καραϊσκάκη, χάνοντας και ένα τσουβάλι γκολ για να διευρύνουν το σκορ. Σε συνδυασμό με την γκέλα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός μπαίνει στα πλέι οφ ως τρίτος, έχοντας κάνει ένα ξέφρενο σερί από την ημέρα που αποχώρησε από τον ερυθρόλευκο πάγκο ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Συν τοις άλλοις μείωσε και τη διαφορά από την ΑΕΚ μετά το 3-3 του Χαριλάου! Πολύ καλό ματς έκανε ο Κόβατς που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα για τον Βόλο.

Είχε νέα πρόσωπα η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με τον Μεντιλίμπαρ να αποφασίζει να ξανακάνει ροτέισον. Κράτησε στον πάγκο τους Πασχαλάκη, Κάρμο και Ναβάρο που είναι στο όριο καρτών. Αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Τζολάκη και να κάνει ντεμπούτο ο Άμπι. Ξεκίνησε λοιπόν με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Άμπι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα στα χαφ, τους Ποντένσε και Μασούρα στα άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή. Στον αντίποδα ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον Βόλο με 4-2-3-1.

Τα πράγματα για τον Βόλο ήταν εξ αρχής δύσκολα για να διεκδικήσουν κάτι στο Καραϊσκάκη και έγινε ακόμη δυσκολότερα λόγω της ανόητης κόκκινης που πήρε ο Μπαριέντος μόλις στο 6’. Ύψωσε το πόδι του για να γίνει κάτοχος της μπάλας, αλλά τελικά βρήκε το πρόσωπο του Μασούρα και μέσω VAR ο Μπαριέντος πήρε νωρίς-νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τον Βόλο με δέκα παίκτες. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 10’ με τον Ποντένσε που σούταρε άουτ από καλή θέση, οι Θεσσαλοί «απάντησαν» στις ευκαιρίες με τον Μωραϊτη να μην προλαβαίνει να πιάσει την εξ επαφής κεφαλιά στο 11’ και στη συνέχεια άρχισε η... καταιγίδα ευκαιριών από τους γηπεδούχους. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ποντένσε, ο οποίος έχασε το μέτρημα ως προς τις κάθετες πάσες προς την περιοχή του Βόλου, βγάζοντας τους Ελ Κααμπί (20’, 24’) και Μασούρα σε θέση τετ α τετ (29’). Στο 18’ ο Πορτογάλος βραχύσωμος άσος με εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από ένα επικίνδυνο γέμισμα του Όρτα και τον Ελ Κααμπί να πηγαίνει προς την μπάλα, στέλνοντάς την στα δίχτυα με το κορμί του για τ ο 1-0 στο 27’. Οι Πειραιώτες φαινόταν στη συνέχεια ότι αργά ή γρήγορα θα έφταναν και σε ένα δεύτερο γκολ. Δεν το κατάφερε στο 43’ ο Ορτέγκα, αλλά το πέτυχε ο Ελ Κααμπί από το σημείο του πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Μύγα, αφού πρώτα ο Τσαγκαράκης ενημερώθηκε σχετικά από το VAR ότι υπάρχει παράβαση, με αποτέλεσμα ο Αθηναίος ρέφερι να κάνει on field review.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξανά καταιγιστικός. Ο Ποντένσε εξακολουθούσε να μοιράζει πάσες, εξακολουθούσε να μοιράζει γκολ, αλλά πότε ο Κόβατς που έπιανε τις... κάλτσες του, πότε η αστοχία των επιθετικών και πότε μία κακή επιλογή στην τελική προσπάθεια, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φύγει με το... φτωχό 3-0 από το Καραϊσκάκη απέναντι σε έναν Βόλο που περίμενε υπομονετικά να ολοκληρωθεί το ματς και να επιστρέψει στη Μαγνησία. Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Γιόβετιτς στο 87’, με τον Ποντένσε να είναι «μέσα» στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Πορτογάλος σκόραρε στο 89’, αλλά ακυρώθηκε το γκολ για χέρι του Ναβάρο λίγο πριν το σουτ του Ποντένσε. Ωστόσο, μικρή σημασία είχε αυτό για τους Πειραιώτες. Σημασία για τον Ολυμπιακό είχε ότι προσπέρασε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό, μπαίνει ως τρίτος στα πλέι οφ και συν τοις άλλοις μείωσε στους δύο τη διαφορά από την ΑΕΚ και βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Τζολάκης - Ροντινέι (61’ Γιόβετιτς), Ρέτσος (61’ Μπιανκόν), Άμπι, Ορτέγκα - Έσε (61’ Αλεξανδρόπουλος), Τσικίνιο (73’ Ναβάρο), Όρτα - Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί (73’ Ελ Κααμπί)

ΒΟΛΟΣ (4-2-3-1): Κόβατς - Μύγας, Σιέλης, Ράσιτς, Λούνα - Ντε Καμπς (46’ Κίτσος), Μπαριέντος - Ασενούν (76’ Τάχατος), Ολιβέρα (60’ Μπερτόλιο), Κόμπα (83’ Ασλανίδης) - Μωραϊτης

Ακόμα δύο βαθμούς άφησε ο Παναθηναϊκός, που ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου θα ξεκινήσει ως τέταρτος τα play off. Με την ισοπαλία αυτή ο Παναθηναϊκός πέφτει στην τέταρτη θέση με 56 βαθμούς, αφού τον προσπέρασε ο Ολυμπιακός. Ο ΟΦΗ μένει στην 10η θέση με 25 βαθμούς.  Οι «πράσινοι» έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι, αλλά και πολλά κενά στην άμυνά τους ειδικά στο πρώτο μέρος και οι μαχητικοί κρητικοί κατάφεραν να πάρουν έναν σημαντικό βαθμό. Οι κρητικοί ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων κυρίως επειδή είχαν στα πόδια τους τη μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού.

Από την άλλη πλευρά ο κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού φαινόταν σαν να λειτουργεί αυτόνομα. Χωρίς κανένα σχέδιο και δεν είχε κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας.

Ασύνδετος, με πρόχειρες μεταβιβάσεις, κακές τοποθετήσεις ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, ενώ στο 21’ ο Ακαϊντίν έκανε λάθος επέμβαση και έδωσε χώρο στον Χιμένεθ, που με σουτ έκανε το 1-0.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «ξύπνησε» και ανέβασε την ένταση στο παιχνίδι της.

Μάλιστα στο 35’ με τον Ιωαννίδη να δέχεται ωραία κάθετη πάσα από τον Μπερνάρ και να σκοράρει ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν μάλιστα μια καλή ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 44’.

Ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος πίεσε περισσότερο τον ΟΦΗ, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο 54’ με τον Ιωαννίδη, την ώρα που οι κρητικοί είχαν οχυρωθεί στην άμυνά τους.

Στο 71' έγινε τριπλή αλλαγή των φιλοξενούμενων. Σπόραρ αντί Παλάσιος, Κώτσιρας αντί Βαγιαννίδη και Μαντσίνι στη θέση του Ζέκα, με τον σχηματισμό τους να είναι πλέον το 4-1-3-2.

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 75’ ο Λάρσον έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Τσέριν και μετά από εξέταση VAR ο Βεργέτης έδωσε πέναλτι. Ο Ισέκα στο 81’ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν πως δεν δόθηκε το σωστό πλάνο από το VAR στον Βεργέτη για να δει την επίμαχη φάση και θεωρούν πως δεν υπάρχει πέναλτι.

Σχεδόν αμέσως ήρθε η αντίδραση του Παναθηναϊκού που ισοφάρισε στο 83’. Μετά από σέντρα του Μαντσίνι, έγινε το πλασέ του Σπόραρ μέσα από την περιοχή και 2-2 το σκορ.

Στην υπόλοιπη διάρκεια το «τριφύλλι» έχασε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Σπόραρ στο 89’, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες 2-2.

ΟΦΗ (Δέλλας): Μπάουμαν- Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον- Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ) - Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Μπακού, Χιμένεθ (59’ Ριέρα) - Ισέκα (87’ Λουκάο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι -Βαγιαννίδης (71’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς- Ζέκα (71’ Μαντσίνι), Τσέριν- Μπακασέτας, Παλάσιος (70’ Σπόραρ), Μπερνάρ- Ιωαννίδης.

Μεγάλη μάχη έγινε στην Καισαριανή ανάμεσα στην τυπικά γηπεδούχο Κηφισιά και τον Παναιτωλικό 2 – 2  (23’, 56’ Οζέγκοβιτς-54’ Ζοάο Πέδρο, 77’ Μλάντεν). Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά στο φινάλε αρκέστηκαν στον έναν βαθμό. Η ομάδα των βόρειων προαστίων προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, αλλά οι αγρινιώτες απάντησαν σε ισάριθμες περιπτώσεις και λίγο έλειψε στο τέλος να φέρουν και τούμπα την αναμέτρηση, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων των δύο ομάδων ως το τελικό σφύριγμα.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια (52’ Γιόβαντσιτς), Σολόα, Κρισιούμα, Μενέντες (81’ Τετέι), Μπιφουμά (68’ Κλωναρίδης), Οζέγκοβιτς
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (77’ Καρέλης), Λιάβας (64’ Μαυρίας), Τορεχόν, Τσιγγάρας (72’ Πέρες), Φρ. Ντουάρτε (72’ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι, Ζοάο Πέδρο, Λομόνακο (64’ Σενγκέλια)

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός που επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης σε ένα γεμάτο παιχνίδι με τρία γκολ, δύο δοκάρια και μία κόκκινη. Τα «λιοντάρια» μπαίνουν με μεγαλύτερη άνεση στα play out, αφού έχουν αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.

Ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς. Τα «λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο Αστέρας από την πλευρά του έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις πως όταν ήθελε μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 20’ ο Πανσερραϊκός είχε δοκάρι με τον Πηλέα και στο 22’ «απάντησε» ο Αστέρας με τον Μάντζη να έχει δοκάρι σε απίστευτο τετ α τετ με τον Χοβάν. Στο 29’ αντικαταστάθηκε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο μήνες που είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό. Ο γκολκίπερ των Αρκάδων ένιωσε ξανά ενόχληση και τη θέση του πήρε ο Τσιφτσής. Η εικόνα του αγώνα δεν είχε αλλάξει με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως από τα άκρα. Στο 45’+2’ ο Μούργος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ουάρντα βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Λύρατζη. Ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ο Ουάρντα στο 45’+4’ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Ο Αστέρας είχε απάντηση και στο γκολ των Σερραίων όπως είχε νωρίτερα στο δοκάρι. Στο 45’+6’ ο Ζουγλής έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Καλτσάς με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 σημειώνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έψαχναν περισσότερο το δεύτερο γκολ και τον Αστέρα να προσπαθεί να παίξει στην κόντρα. Ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 57’ με το τετ α τετ του Άλεξιτς, αλλά στο 68’ άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα όταν ο Γιαμπλόνσκι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στη συνέχεια οι Σερραίοι ανέβασαν κι άλλο στροφές με τον Ουάρντα να είναι αυτός που πήρε πάνω του τις περισσότερες προσπάθειες για να απειλήσει. Είναι αλήθεια πως ο Αστέρας μετά την είσοδο του Μιριτέλο έγινε πιο επικίνδυνος, αλλά τελικά τα «λιοντάρια» βρήκαν το γκολ στο 76’ με τον Ουάρντα, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : Χοβάν – Ντανκερλούι Μπέργκστρομ Διαμάντης Πεταυράκης (74’ Μπετανκόρ) – Στάικος Ουεντραόγκο – Πηλέας (89’ Γκοτζαμανίδης) Ουάρντα Μούργος (64’ Τομάς) Άλεξιτς (89’ Γούλερι)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος (29’ Τσιφτσής) Λύρατζης Ατιένζα Χριστόπουλος Άλβαρες – Γιαμπλόνσκι Σουρλής – Καλτσάς Ζουγλής (67’ Παλάσιος) Σίτο (67’ Μπαρτόλο) – Μάντζης (67’ Μιριτέλο).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μεν το κίνητρο, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε τη... χάρη το βράδυ της Κυριακής στους «Ζωσιμάδες», με την ομάδα του Περιστερίου να επιστρέφει από το εις βάρος της 1-0 του α' μέρους και να φεύγει από την Ήπειρο με το παλικαρίσιο 1-1!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο, σκοράροντας δικαίως με τον Ριένστρα στο 37' ύστερα από πάσα «πάρε βάλε» του Κόντε. Στην επανάληψη ωστόσο ο Ατρόμητος ισορρόπησε και βρήκε απάντηση με τον Αντζιέλσκι, ύστερα από συνεργασία των Κούντε και Τζοβάρα.

Όταν όμως ο Κιβρακίδης είδε -δικαίως- την απευθείας κόκκινη κάρτα του ρέφερι Βάτσιου, ο ΠΑΣ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο, σπαταλώντας ωστόσο τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Κορυφαία αυτών ήταν η φάση του 76', όταν ο Τσιντώτας έκανε την απόκρουση του αγώνα σε απευθείας φάουλ του Κόντε.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά, περιόρισαν στο ελάχιστο τους κινδύνους και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 90'+3' με τον Βέργο για να «κλέψουν» ολόκληρο το τρίποντο! Ως συνέπεια, το ματς έμεινε στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση τους Γιαννιώτες ενόψει πλέι άουτ...

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης – Σόρια Παντελάκης (43’ λ. τρ. Σομποτσίνσκι) Μπακαδήμας Κιάκος – Καραχάλιος Τζίνο (68’ Ροσάλε) – Ροσέρο (68’ Παμλίδης) Ριένστρα (79’ Λέο Μπατίστ) Οσέι-Τούτου (46’ Ντεμίρ) – Κόντε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας – Κιβρακίδης Τσακμάκης Έρλινγκμαρκ Αθανασίου – Κούντε Κούεν (80’ Φριτζόνσον) Έντερ – Ντιρκς (56’ Τζοβάρας) Καμαρά (75’ Τριμμάτης) Αντζιέλσκι (80’ Βέργος).

 

Tα αποτελέσματα της τελευταίας (26ης) αγωνιστικής στην Super League

Άρης – ΑΕΚ 3 - 3

 Κηφισιά – Παναιτωλικός 2 - 2

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2 - 2

Ολυμπιακός – Βόλος ΝΠΣ 3 - 0

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2 - 1

Γιάννινα – Ατρόμητος 1 - 1

Λαμία – ΠΑΟΚ  2 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ( Τελική)

ΠΑΟΚ

26

66-21

60

ΑΕΚ

26

60-25

59

Ολυμπιακός

26

58-24

57

Παναθηναϊκός

26

62-21

56

Άρης

26

39-29

42

Λαμία

26

36-44

35

Αστέρας Τρίπολης

26

36-46

31

Ατρόμητος

26

29-44

28

Πανσερραϊκός

26

28-45

27

ΟΦΗ

26

26-44

25

Βόλος Ν.Π.Σ.

26

24-49

20

Παναιτωλικός

26

26-46

20

Κηφισιά

26

28-56

19

ΠΑΣ Γιάννινα

26

25-48

18