Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Γλυφάδα: Το κινητό του δράστη και η άρση του τραπεζικού απορρήτου θα δώσουν απαντήσεις

  

Αναπάντητα ερωτήματα και αρκετά κενά «ταλαιπωρούν» τις Αρχές γύρω από το μακελειό της Γλυφάδας με την τριπλή δολοφονία από τον 76χρονο Αιγύπτιο μέσα στη ναυτιλιακή με την υπόθεση να εξελίσσεται σε θρίλερ.  Αστυνομικές πηγές θεωρούν πως τα κομμάτια του «παζλ» θα ενώσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και πρόσωπο κλειδί, η Δέσποινα Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονηθείσας Μαρίας Καρνέση.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως έχει ήδη κληθεί στο Ανθρωποκτονιών για να δώσει κατάθεση μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς είναι ακόμη σοκαρισμένη και χρειάζεται λίγο χρόνο.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται γύρω από τον Αιγύπτιο, ο οποίος φέρεται να ήταν μέτοχος σε δύο εταιρείες της οικογένειας και όχι ένας απλός υπάλληλος της ναυτιλιακής, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο εξαιρετικής εμπιστοσύνης «Άρης», σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η «σκιά» του ιδρυτή της εταιρείας Σπύρου Καρνέση, καθώς οι δύο άνδρες είχαν στενή σχέση. Ο Αιγύπτιος είχε γνώμη επί των ζητημάτων της εταιρείας, άποψη και δικαιώματα.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είχε περάσει όλη τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού μαζί με την εφοπλιστική οικογένεια στους Πεταλιούς, τις αποκαλούμενες ελληνικές «Μαλβίδες», όπου διατηρεί οικία η οικογένεια.

Την ίδια ώρα, μυστήριο επικρατεί με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 76χρονου δράστη. Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ο Αιγύπτιος εμφανίζεται να έχει δύο λογαριασμούς, έναν στην Ελλάδα ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσεις 500.000 ευρώ αλλά και έναν ελβετικό, από τον οποίο έχει περάσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ελβετικός λογαριασμός σήμερα είναι περιορισμένος, έχοντας μόλις 1.500 ευρώ. Ωστόσο, επειδή τα ποσά που εμφανίζονται να έχουν περάσει από αυτόν είναι τεράστια, αναμένεται να ερευνηθούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Alpha, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει ζητήσει από την εισαγγελία την άδεια για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 76χρονου, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσα χρήματα τελικά είχε.

Παράλληλα, η μητέρα της οικογένειας φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αιγύπτιο δράστη, μιας και ήταν «ευνοούμενος», καθώς συν τοις άλλοις την φρόντιζε μέχρι τον θάνατό της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 76χρονος έπαιρνε πολλά χρήματα από την εταιρεία, έμενε σε σπίτι της οικογένειας, ενώ του είχε παραχωρηθεί και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

 Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, ο Αιγύπτιος απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και ως αποζημίωσε έλαβε το ποσό των 74.862 ευρώ.