Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Loreen και Rosa Linn στο Official IFPI Top-200 Airplay Chart του 2023! "Tattoo" & "Snap" | Τα τραγούδια της Eurovision που ακούστηκαν περισσότερο στην Ελλάδα το 2023!

  

Με την έλευση του 2024, άρχισαν να δίνονται στη δημοσιότητα τα συνολικά charts της χρονιάς που πέρασε. Για την Ελλάδα, τα δεδομένα για το ποια τραγούδια παίχτηκαν περισσότερο δόθηκαν μέσω του Official Top-200 Airplay Chart της IFPI powered by Mediainspector.

Ανάμεσα στα 200 δημοφιλέστερα τραγούδια του 2023 για τη χώρα μας, εκτός από Ελληνικές αλλά και ξένες επιτυχίες, έχουμε και δύο τραγούδια που προέρχονται από τον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Συγκεκριμένα, στην 24η θέση του chart συναντάμε την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Loreen, με το τραγούδι “Τattoo” (Minos EMI/Universal) με το οποίο κατέκτησε για 2η φορά την κορυφή της Ευρώπης. Το 2024 μάλιστα ξεκινά με Loreen στην κορυφή του IFPI International Airplay Chart! Έχοντας πλατινένιες πωλήσεις, η Loreen σκαρφαλώνει ολοένα και περισσότερο στο Shazam και στο ραδιόφωνο της χώρας, με το νέο της εθιστικό ραδιοφωνικό single με τίτλο “Is It Love”, όπου μπορείτε να το ακούσετε ψηφιακά ΕΔΩ.

Μερικές θέσεις πιο κάτω, συγκεκριμένα στην 47η, συναντάμε ακόμη ένα τραγούδι της Eurovision, το οποίο μπορεί να μην πήγε τόσο καλά στο διαγωνισμό, αλλά κατέκτησε το Tik Tok αλλά και τα charts των χωρών που ακούστηκε. Πρόκειται για το “Snap” (Panik Records/Sony Music) με ερμηνεύτρια την Rosa Linn από την Αρμενία η οποία το 2022, τερμάτισε στην 20η θέση την βραδιά του τελικού.

 


 ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr