Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Περιφερειακή σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ στην Τρίπολη για τη γενική απεργία

 Τρίπολη: Περιφερειακή σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ για τη γενική απεργία 

Περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών της ΑΔΕΔΥ έγινε στην Τρίπολη.

Στόχος της σύσκεψης αυτής ήταν η προετοιμασία για τη διοργάνωση της γενικής, πανελλαδικής, απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Συμμετείχαν μέλη πρωτοβάθμιων συλλόγων, καθώς και αντιπρόσωποι των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στην Τρίπολη βρέθηκε αντιπροσωπεία – κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με τους Δημήτρη Μπράτη, Γιώργο Πετρόπουλο, Παντελή Βαινά και Κώστα Κόκκινο.

Δύο είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τα όσα είπαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ακρίβεια και τα θέματα των μισθών, είναι ζητήματα που … καίνε τους υπαλλήλους και που μπαίνουν μπροστά εν’ όψει της γενικής απεργίας (τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου ).

 

Το βασικό πλαίσιο των αιτημάτων είναι το εξής:

Οριζόντια αύξηση μισθών στο 10 %

Επαναφορά των δώρων

Συλλογικές συμβάσεις

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 2017

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης του 2 %

Αύξηση αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

Αύξηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, έθεσαν και θέμα μονιμοποίησης των συμβασιούχων, μόνιμων προσλήψεων και στήριξης του αγώνα των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των καθηγητών Πανεπιστημίου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το σχέδιο νόμου που έχει να κάνει με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Μπράτης, τόνισε τα εξής : ” Η ακρίβεια καλπάζει, ο πληθωρισμός στο ράφι είναι στο 9 %. Οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τα τελευταία 14 χρόνια φτάνουν στο 40 %. Η αύξηση που δόθηκε δεν καλύπτει τίποτα. Είναι αύξηση – κοροιδία. Χρειάζεται να υψώσουμε ένα τοίχος. Χρειάζεται μία κοινωνική αντιπολίτευση να ορθώσουμε. Στην Πάτρα, στις 2 Φεβρουαρίου, θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις για την απεργία“.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεδιπλωθούν από την ΑΔΕΔΥ, δράσεις και ενέργειες, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η γενική απεργία – κινητοποίηση που ετοιμάζεται.