Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Αποχή δικηγόρων Κορίνθου για τα φορολογικά μέτρα

 https://i0.wp.com/www.korinthia.net.gr/wp-content/uploads/2019/12/%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9C%CE%95%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%9F-%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%98%CE%9F%CE%A5.jpg?resize=800%2C400&ssl=1 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

“Το μέτρο είναι άδικο, αντισυνταγματικό και δεν λαμβάνει υπόψιν πως οι δικηγόροι είναι η μόνη κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών, που προκαταβάλλουν φόρο, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ, μέσω των γραμματίων προείσπραξης”, τονίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου.

Οι δικηγόροι της Κορίνθου γνωστοποιούν, ότι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα 4 το Δικαστικού Μεγάρου της Κορίνθου για να συζητήσουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επιπροσθέτως, σε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι αποφάσεις των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Επίσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν από τις 13 του μήνα σε αποχή από δίκες συμφερόντων του δημοσίου, αλλά και σε αποχή από όλες τις δίκες, στις 16, 17, 21 και 22 του μήνα.

Οι δικηγόροι της Κορίνθου θα απέχουν από όλες τις δίκες και κατά την διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.

Ακόμα, γνωστοποιούν ότι θα απέχουν και από τις εκδόσεις διαταγών πληρωμής από δάνεια (με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων), καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση (εν όψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds).

Οι δικηγόροι της Κορίνθου, θα απέχουν και από τις δίκες του άρθρου 187 ΠΚ έως το τέλος του χρόνου.

Ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου, αναφέρει και άλλες παρεμβάσεις, όπως η συμμετοχή του σε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, η αποστολή επιστολών προς τους βουλευτές της περιοχής, αλλά και η δημοσιοποίηση των θέσεων του.