Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Διακοπτό: Εργασίες συνεργείων της Περιφέρειας για αποκατάσταση του οδοστρώματος στην Νέα Εθνική Οδό

  

Πυρετώδεις είναι οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας για την αποκατάσταση της κυκλοφορία στο ρεύμα της Νέας Εθνικής Οδού, μετά την κατολίσθηση που προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα. Η κυκλοφορία προς το παρόν γίνεται μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ύψος των Ζαχλορίτικων, μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού, όπου από τον περσινό Ιούλιο και μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή, το νερό

παρασύρει λάσπη και πέτρες από τους γειτονικούς λόφους και τους οδηγεί στο οδόστρωμα της Νέας Εθνικής.

Πρόβλημα υπάρχει και στην παλιά Εθνική Οδό, στο ίδιο ύψος. Εκεί αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου καθώς υπάρχουν πτώσεις βράχων. Η διαδικασία είναι δυναμική, όπως είπαν οι μηχανικοί που έκαναν την αυτοψία, για αυτό και αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου, ενόψει και της καταιγίδας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Χθες στην παλαιά Εθνική, εγκλωβίστηκαν 4 άτομα και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

Άλλη μια γυναίκα, κινδύνεψε να πνιγεί χθες, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο ύψος της γέφυρας του Ακταίου, στην Πάτρα. Η γυναίκα που διέτρεξε άμεσο κίνδυνο απεγκλωβίστηκε γρήγορα χάρη στην βοήθεια οδηγού, ο οποίος κολύμπησε προς το μέρος της και τη διέσωσε μαζί με το σκυλάκι της.

Η Δήμητρα Ευθυμιάδου, η οδηγός που απεγκλωβίστηκε δήλωσε: «Είχε πάρα πολύ βροχή και θόρυβο και με παρέσυρε το νερό και με πήγαινε γύρω –γύρω στροφές. Το θέμα είναι ότι δεν άνοιγαν οι πόρτες μου και το νερό να ανεβαίνει πήγα να πνιγώ αν δεν ήταν ένας άνθρωπος να έρθει να με βγάλει θα είχα πνιγεί μέσα στο αυτοκίνητο και εγώ και το σκυλί μου. Ήρθε όλο το βουνό πάνω στο αυτοκίνητο βγήκα να γλιτώσω και αντί να γλιτώσω φράκαρα στα στηθαία από κάτω και είπα είναι το τέλος μου, από πάνω μέχρι τα νύχια ήμουν μες στο χώμα».

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα 3/11/23 έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05.11.23),με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Στην Αχαΐα επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του αυριανού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Οι Καταστηματάρχες στο κέντρο της Πάτρας που επλήγησαν από τη χθεσινή βροχόπτωση έχουν ήδη προμηθευτεί με τσουβάλια γεμάτα άμμο για να οχυρώσουν τις επιχειρήσεις τους.