Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός για την 5η αγωνιστική στο Europa League

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός για την 5η αγωνιστική στο Europa League 

Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα της Βιγιαρεάλ (22:00) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και -γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Μακάμπι Χάιφα – Ρεν- θα ξέρει πόσα… κουκιά χρειάζεται για να κερδίσει την Ευρωπαϊκή του παραμονή, έχοντας σαν πιο εύκολο στόχο τα νοκ άουτ του Conference League.

Η ευρωπαϊκή συνέχεια για τον Παναθηναϊκό αλλά και τη Βιγιαρεάλ “περνάει από το “Κεράμικα” και την αναμέτρηση των δυο ομάδων για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League. Ένα θετικό

αποτέλεσμα στην Ισπανία μπορεί να γυρίσει… τούμπα την κατάσταση στο “τριφύλλι”, ή έστω να του δώσει ένα «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση του 6ου ομίλου του Europa League, έχοντας μαζέψει 4 βαθμούς, ενώ η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς. Πρωτοπόρος είναι η Ρεν (9 β.) με το ματς της στη Βουδαπέστη κόντρα στην ουραγό Μακάμπι Χάιφα (1 β.) να προηγείται από αυτό των «πρασίνων».

Έτσι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα γνωρίζει εάν θα έχει πιθανότητα, έστω και με ένα βαθμό στην Ισπανία, να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για το Conference League έχοντας πάντως σαν στόχο να παραμείνει στη διοργάνωση.

Θυμίζουμε πως στους «16» του Europa League προκρίνεται η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας, η δεύτερη παίζει νοκ άουτ ματς με τις τρίτες από το Champions League και η τρίτη του ομίλου συνεχίζει στα νοκ άουτ του Conference League (διασταυρώνεται με τις δεύτερες των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης).

Το ευχάριστο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πως, με εξαίρεση τους «γνωστούς» τραυματίες Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, δεν έχει να διαχειριστεί άλλα προβλήματα.

Στο πρώτο ματς των δυο ομάδων -που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ- ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-0. Η ευρωπαϊκή συνέχεια των “πρασίνων” ήταν όμως πτωτική, αφού ακολούθησε η εκτός έδρας ισοπαλία με την Μακάμπι Χάιφα και οι ήττες από την Ρεν.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει πλέον στον πάγκο του τον Μαρθελίνο, ο οποίος θα ήθελε πολύ να πάρει μια… άτυπη εκδίκηση από τους “πράσινους”, αφού ήταν προπονητής της Μαρσέιγ στις αρχές του καλοκαιριού, όταν ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τους Γάλλους στα playoffs Champions League.

Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν δεδομένα στη βοήθεια των Σόρλοθ και Ντένις Σουάρεθ που είναι τραυματίες, όπως και ο Μαντί, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία των Κοκλέν και Γκαμπιά.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Γέργκενσεν, Φόιθ, Αλμπιόλ, Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Καπουέ, Παρέχο, Μπαένα, Ζεράρ, Μοράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Αϊτόρ.

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία).

Βοηθοί: Γιάν Πόζορ, Άνταμ Γέκελ (Σλοβακία).

4ος διαιτητής: Πέτερ Κράλοβιτς (Σλοβακία).

VAR: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία).

AVAR: Αλπέρ Ουλουσόι (Τουρκία).