Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Πτωχός: Ποιος είναι ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου / Σαμαράς: Η Πελοπόννησος αποφάσισε να πάει μπροστά με το Δημήτρη Πτωχό

 

«Οι πολίτες αποφάσισαν να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Μετά από τόσο σπουδαία νίκη να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που μας στήριξαν, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο» τόνισε ο κ. Δημήτρης Πτωχός στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη του για την περιφέρεια Πελοποννήσου. 
«Μετά από μια τόσο σπουδαία νίκη, θέλω να πω και τα πολύ μεγάλα ευχαριστώ. Οφείλω πρώτα απ’ όλα φυσικά σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν», τόνισε ενώ πρόσθεσε: «Στους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Παιδιά θα είμαστε πάντα μαζί, η ομάδα όπου ήμασταν. (…) Θα δουλέψουμε μαζί για την επόμενη μέρα. (Τους ευχαριστώ) για τη σκληρή δουλειά που έκαναν και κυρίως για την ανιδιοτέλεια. Δώσαμε μαζί έναν πολύ μεγάλο αγώνα, έναν πολύ καλό αγώνα που θα τον θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου». «Και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε, τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

«Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε έιναι η αφετηρία για τη σκληρή δουλειά που μας περιμένει. Είναι η αφετηρία για τη σκληρή δουλειά που μας περιμένει. Είναι η αφετηρία για τις νίκες που πρέπει να καταφέρουμε από εδώ και μπρος. Όλοι μαζί, κάθε μέρα για ένα καλύτερο αύριο για την Πελοπόννησο. Γιατί η Πελοπόννησος αξίζει περισσότερα, μπορεί περισσότερα και θα το αποδείξουμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο νέος περιφερειάρχης, ενώ συμπλήρωσε: «Αφήνουμε πίσω μας την τοξικότητα και τις νοοτροπίες του χθες. Όπως έλεγα και σε όλη την προεκλογική περίοδο, το επαναλαμβάνω και τώρα: Επιθυμία μου είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στην περιφέρεια και τον πολίτη». 

Για τη νίκη του Δημήτρη Πτωχού μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.                                           «Η Πελοπόννησος σήμερα μίλησε, η Πελοπόννησος σήμερα νίκησε, η Πελοπόννησος σήμερα έδωσε απαντήσεις και η Πελοπόννησος σήμερα αποφάσισε να πάει μπροστά με το Δημήτρη Πτωχό Περιφερειάρχη», είπε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.                               

Ποιος είναι ο Δημήτρης Πτωχός                                                                Ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool.Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης.Ο κ. Πτωχός ήταν μόλις 1 έτους όταν ο κ. Σαμαράς έβγαινε για πρώτη φορά βουλευτής στη Μεσσηνία. Ενας από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του ήταν ο Παύλος Πτωχός, ο πατέρας του Δημήτρη, ο οποίος είχε τελειώσει Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο που πήγε καλά. Μάλιστα ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου.Ο Παύλος Πτωχός δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά τα παιδιά του, με βάση τη δική του μαγιά, έφτιαξαν το 2006 μια εταιρεία που διακρίθηκε στην αγορά της οικιστικής ανάπτυξης.