Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Aμπερντίν - ΠΑΟΚ 2-3: Ανατροπή με πέναλτι στις καθυστερήσεις κι «απόλυτο» παρά το 8λεπτο μπλάκ άουτ!

Aμπερντίν - ΠΑΟΚ 2-3: Ανατροπή με πέναλτι στις καθυστερήσεις κι «απόλυτο» παρά το 8λεπτο μπλάκ άουτ!

Ο ΠΑΟΚ παρότι δέχθηκε δύο γκολ σε 8 λεπτά στην επανάληψη (50' - 58') έμεινε επικεφαλής κι «απόλυτος» στον 7ο όμιλο του Conference League επικρατώντας 3-2 με νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις από πέναλτι του Σβαμπ  Ως πρώτος κι «απόλυτος» του 7ου ομίλου του Conference League ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες του αγωνιστικές μετά το επεισοδιακό 2-3 μ' ανατροπή (από 2-0 στο 73') επί της Αμπερντίν στην Σκωτία!

Την τρίτη του νίκη στο γκρουπ...

Στο ματς που ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έγινε ο προπονητής του ΠΑΟΚ με τους περισσότερους αγώνες στον πάγκο του η ομάδα του βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα με 2-0. Οι κινήσεις του Ρουμάνου τεχνικού, που ξεπέρασε τον Άγγελο Αναστασιάδη βοήθησαν την ομάδα του να γλιτώσει την ήττα.

Στο πρώτο μέρος ο «δικέφαλος» -με εννέα αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο- είχε μεγάλο ατού τον Κωσταντέλια που έφτασε κοντά στο γκολ στο 12' (όταν μιμήθηκε τον... Μέσι αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι) και στο 38΄όταν βγήκε στην κόντρα, άλλαξε την μπάλα με τον Ζίβκοβιτς αλλά δεν μπόρεσε να ...κρεμάσει Ρόος.

Στην επανάληψη ένα μπλάκ άουτ των φιλοξενούμενων έφερε το 2-0 με γκολ των Μιόβσκι (50') και Πολβάρα (58'), αλλά η είσοδος του Ντεσπόντοφ άναψε την σπίθα της ανατροπής όπως και στο Eλσίνκι (κι εκεί 2-3).

Ο Boύλγαρος στο 73' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από τρομερή προσπάθεια του Κωσταντέλια που του έδωσε το γκολ στο ...πιάτο μείωσε και ο Βιεϊρίνια με τη βοήθεια κόντρας (84') ισοφάρισε.

Κι αφού ο Κοτάρσκι πάνω στη γραμμή με το πόδι απέτρεψε το 3-2 σε κόρνερ, στο 96' ο Ρούμπεζιτς πάτησε τον Οζντόεφ πάνω στη γραμμή της περιοχής και το πέναλτι που υπέδειξε το VAR αξιοποίησε ο Σβαμπ προς τέρψιν των χιλίων εκδρομέων του ΠΑΟΚ!

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (Mπάρι Ρόμπσον): Ρος, Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι, Πολβάρα (73' Χέιζ), Σάινι, Μπάρον (73' Κλάρκσον), Μακγκράθ, Μιόβσκι (72' Ντουκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιειρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64' Μπάμπα), Τσιγγάρας (64' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73' Ντεσπόντοφ), Τόμας (64' Σαμάτα)