Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Η Κλήρωση Ομίλων UEFA Europa League : Από νωρίς στα… δύσκολα ο Ολυμπιακός, Όμιλος… Champions League για την ΑΕΚ , Πονηρή κλήρωση για τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμαθαν τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων του Europa League.

Απαιτητικός ο όμιλος του Ολυμπιακού στο Europa League. Η ομάδα του Πειραιά από το πρώτο γκρουπ πήρε την κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ και από το τρίτο τη Φράιμπουργκ που την αντιμετώπισε και την περσινή αγωνιστική περίοδο (έχασε 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πήρε ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις). Από το τέταρτο γκρουπ ο Ολυμπιακός πήρε την Μπάτσκα Τόπολα.

Εξαιρετικά δύσκολος ο όμιλος της ΑΕΚ στο Europa League. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα παίξει με Άγιαξ, Μαρσέιγ, Μπράιτον. Οι δυο πρώτες ήταν πέρσι στο Champions League ενώ η Μπράιτον ήταν πέρσι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος στην Αγγλία, ωστόσο έχασε σημαντικούς παίκτες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο έκανε και κινήσεις και παίζει ένα πολύ ωραίο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Τους αντιπάλους του στους ομίλους του Europa League έμαθε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κλήρώθηκαν με Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τριών ελληνικών ομάδων θα αρχίσουν με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, έπειτα από τη διακοπή δύο εβδομάδων για αγώνες των εθνικών ομάδων.

Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 14 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών του Europa League:

1η αγωνιστική: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
3η αγωνιστική: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

 Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης λίγα μόλις λεπτά μετά την κλήρωση των ομίλων του Europa League σχολίασε:

«Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη κλήρωση, απέναντι σε δυο ομάδες από τα τρία μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι κάτι που το περιμέναμε γιατί μέχρι σήμερα οι κληρώσεις μας ήταν πάντα δύσκολες. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στην ομάδα, βλέπουμε κάτι καλύτερο σίγουρα φέτος και πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Με τον κόσμο μας να είναι κοντά και αν η ομάδα στηθεί ακόμη καλύτερα, με τους νέους παίκτες που έχουν έρθει που χρειάζονται και μια περίοδο προσαρμογής. Είμαστε αισιόδοξοι» είπε αρχικά ο Μαρινάκης.

Για την παρουσία τεσσάρων ομάδων στη φάση των ομίλων, σχολίασε: «Καιρός ήταν να έχουμε και άλλους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη γιατί για πολλά χρόνια ήμασταν μόνο εμείς. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε 4 ομάδες στους ομίλους και ακόμη καλύτερα θα ήταν να είχαν περάσει και στο Champions League. Όταν οι αντίπαλοί μας προοδεύουν, προοδεύουμε και εμείς. Θέλουμε η Ελλάδα να πηγαίνει καλά, οι ελληνικές ομάδες να πηγαίνουν καλύτερα. Έχει έρθει η ώρα να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Εύχομαι ειλικρινά ό,τι καλύτερο για τις ομάδες μας, να περάσουν και να αποδείξουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει μεγάλη πρόοδο».

Τέλος για τον Ολυμπιακό είπε: «Η περσινή πορεία μας δεν ήταν καλή, βέβαια υπήρξαν πολλοί λόγοι οι οποίοι βοήθησαν σε αυτό. Εμείς κοιτάμε μπροστά φέτος και θεωρούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή, το τεχνικό τιμ, το ρόστερ. Όλοι είμαστε πάνω από την ομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Αναλυτικά η κλήρωση.

1ος όμιλος
Γουέστ Χαμ
Ολυμπιακός
Φράιμπουργκ
Μπάτσκα Τόπολα 

2ος όμιλος
Άγιαξ
Μαρσέιγ
Μπράιτον
ΑΕΚ

3ος όμιλος
Ρέιντζερς
Μπέτις
Σπάρτα Πράγας
Άρης Λεμεσού

4ος όμιλος
Αταλάντα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Στουρμ Γκρατς
Ράκοφ

5ος όμιλος
Λίβερπουλ
ΛΑΣΚ Λιντς
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Τουλούζ

6ος όμιλος
Βιγιαρεάλ
Ρεν
Μακάμπι Χάιφα
Παναθηναϊκός

7ος όμιλος
Ρόμα
Σλάβια Πράγας
Σέριφ Τιρασπόλ
Σερβέτ

8ος όμιλος
Λεβερκούζεν
Καραμπάγκ
Μόλντε
Χάκεν